Ορκωμοσία περιφερειακού συμβουλίου Ηπείρου

πραγματοποιήθηκε το πρωί η τελετή ορκωμοσίας του νέου Περιφερειακού Συμβουλίου Ηπείρου.
Το μήνυμα και τις ευχές του Υπουργού Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκου (που τελικά δεν μπόρεσε να παραστεί αυτοπροσώπως) για καλή και δημιουργική θητεία μετέφερε ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών που παρευρέθηκε στην ορκωμοσία συνοδευόμενος από τον έτερο Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Εσωτερικών Στην τελετή χοροστάτησε ο σεβασμιώτατος μητροπολίτης Ιωαννίνων Μάξιμος ενώ παρέστη και ο σεβασμιώτατοςΜητροπολίτης Νικοπόλεως.

Παρουσία των δύο γενικών γραμματέων του Υπουργείου Εσωτερικών Αθανάσιου Μπαλέρμπα και Μιχάλη Σταυριανουδάκη του Νομικού Συμβούλου του Υπουργού Ηλία Γιάτσιο των βουλευτών και όλων των δημάρχων στον κατάμεστο από κόσμο πρώτο όροφο του μεγάρου της Περιφέρειας Ηπείρου, πραγματοποιήθηκε η τελετή ορκωμοσίας του επανεκλεγέντος Περιφερειάρχου Αλέξανδρου Καχριμάνη και των νέων μελών του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Στην τελετή χοροστάτησε ο σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιωαννίνων Μάξιμος ενώ παρέστη και ο σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νικοπόλεως. Μάλιστα προηγήθηκε η ομιλία του Μητροπολίτη ο οποίος ζήτησε από όλους να συνεργαστούν ώστε «όλοι μαζί να δούμε τον τόπο να προκόβει». Μετά την θρησκευτική τελετή ακολούθησε ο πολιτικός όρκος που έδωσαν αρκετά μέλη του νέου Περιφερειακού Συμβουλίου.

Ο Περιφερειάρχης Αλ. Καχριμάνης ευχήθηκε σε όλους υγεία σημειώνοντας ότι θα πρέπει να είναι συνεργάτες στη νέα περίοδο που ανοίγει.
«Η Ήπειρος έχει ένα θετικότατο πρόσημο σε όλους τους τομείς, από όλες τις Περιφέρειες. Δεν είναι δύσκολο να το καταλάβει κανείς όταν κοιτάξει τα στατιστικά στοιχεία. Εμείς είμαστε με την Κυβέρνηση της Ηπείρου. Έτσι θα πορευτούμε, έτσι και θα συνεχίσουμε. Δεν θα κάνουμε πίσω για κανένα θέμα και ειδικά για αυτά που εργαζόμαστε για την ανάπτυξη του τόπου. Η Ήπειρος έχει έναν ποιοτικό πρωτογενή τομέα, μια παροχή ποιοτικών υπηρεσιών και τον τουρισμό που παίρνουμε τη θέση που μας πρέπει. Δρούμε με διαφάνεια, νομιμότητα, αμεσότητα και αποτελεσματικότητα.»
Κοινό των Ηπειρωτών- Γιώργος Ζάψας: «Έχουμε την όρεξη και την διάθεση να δουλέψουμε για το καλό του τόπου. Θέλουμε να πετύχει η περιφερειακή αρχή και θα εργαστούμε για αυτό. Θα είμαστε δίπλα στις μεγάλες αποφάσεις. Και οι αποφάσεις αυτές θα πρέπει να αφορούν στα μεγάλα έργα που έχει ανάγκη η Ήπειρος».

Ορίζοντες Ηπείρου- Σπύρος Ριζόπουλος: «90 μέρες μετά τις εκλογές τα πάθη έχουν καταλαγιάσει και είναι ώρα να συγχαρούμε την Περιφερειακή Αρχή. Έχουμε την γνώση, την εμπειρία και την διάθεση να προσφέρουμε. Θα μας βρείτε κοντά σας σε ότι πάει την Ήπειρο μπροστά και θα σας δυσκολέψουμε σε ότι την πάει βάδην».
Ήπειρος Όλον- Δημήτρης Δημητρίου: «Η παράταξή μας θα προσφέρει και θα συνεισφέρει για το καλό της Ηπείρου. Εύχομαι καλή θητεία σε όλους».
Λαϊκή Συσπείρωση- Γιώργος Πρέντζας: «Το Περιφερειακό Συμβούλιο έχει να παίξει συγκεκριμένο ρόλο, τα αντικειμενικά δεδομένα που έχουμε δεν είναι τα καλύτερα, ας μετρηθούμε για το καλό του τόπου».
ΑΡΠΗ- Νίκος Ζήκος: «Δεν περιμένουμε να αλλάξουν πολλά και τα επόμενα χρόνια. Ελπίζουμε ο λαός να διεκδικήσει όσα δικαιούται».
Ανυπότακτη Ήπειρος- Κώστας Νουτσόπουλος: «Συγχαρητήρια στον Περιφερειάρχη και την Περιφερειακή Αρχή, εύχομαι όλοι μαζί να δουλέψουμε για το καλό της Ηπείρου»
Ελληνική Αυγή -Κώστας Αναγνώστου: «Εύχομαι υγεία σε όλους, να έχουμε συναίνεση και να δουλέψουμε για το καλό της Ηπείρου»

Η σύνθεση του Περιφερειακού Συμβουλίου είναι:
«ΑΞΙΟΒΙΩΤΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΗΠΕΙΡΟΥ»
Π.Ε. Άρτας: Ψαθάς Βασίλειος, Πατήλας Κωνσταντίνος, Κατέρης Ιωάννης, Σίμου- Τάσιου Αναστασία, Βαρέλης Δημήτριος, Φώτης Φώτιος.
Π.Ε. Ιωαννίνων : Νάκου- Δασούλα Αγνή, Σιαράβας Κωνσταντίνος, Πότσης Οδυσσέας, Τσιάρα Σταυρούλα, Ναυρόζογλου Παναγιώτα, Γοργόλης Βασίλειος, Γκαρτζονίκας Ηλίας, Γαϊτανίδης Πρόδρομος, Μητροκώστα Παναγιώτα, Παπαχρήστου Βασίλειος, Λαζάνης Χαρίλαος, Παργανάς Σταύρος, Καλούδης Βασίλειος.

Π.Ε. Θεσπρωτίας: Πιτούλης Θωμάς, Μπραΐμη- Μπότση Σταυρούλα, Λάμπρου Αλκιβιάδης, Δηλαβέρη Ρεγγίνα, Σπανοπούλου- Σάρρα Ηλιάνα.
Π.Ε. Πρέβεζας: Ιωάννου Στράτος, Γούσης Χρήστος, Σπυρέλης Μιχαήλ, Ματσίρας Χρήστος, Γκούμας Αχιλλέας
«ΚΟΙΝΟ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ»:
Π.Ε. Άρτας: Τρομπούκης Δημήτριος, Γκίζα Ουρανία
Π.Ε. Θεσπρωτίας : Σακαρέλης Δημήτριος
Π.Ε. Ιωαννίνων: Ζάψας Γιώργος, Σπέγγος Αριστείδης- Δημήτριος, Λέκκα Χριστίνα.
Π.Ε. Πρέβεζας : Κορωναίος Θεόδωρος
«ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ ΗΠΕΙΡΟΥ»:
Π.Ε. Άρτας: Νάνος Ευστάθιος
Π. Ε. Ιωαννίνων: Ριζόπουλος Σπυρίδων , Βλέτσας Αθανάσιος.
Π.Ε. Θεσπρωτίας : Γκαμπρέλας Δημήτριος
Π.Ε. Πρέβεζας: Παππάς Δημήτριος
«ΗΠΕΙΡΟΣ ΟΛΩΝ»:
Π.Ε. Ιωαννίνων: Δημητρίου Δημήτριος, Κιτσανού Μαργαρίτα, Λιούρης Θεοχάρης.
Π. Ε. Πρέβεζας: Φραγκούλης Παύλος
«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ»:
Π.Ε. Ιωαννίνων: Πρέντζας Γεώργιος, Ζέκα- Πάσχου Κωνσταντίνα.
Π.Ε. Πρέβεζας: Κωτσαντής Κωνσταντίνος
(ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ)
Ζήκος Νικόλαος (Π.Ε. Ιωαννίνων)
(ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΗ ΗΠΕΙΡΟΣ)
Νουτσόπουλος Κωνσταντίνος (Π.Ε. Άρτας)
(ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΥΓΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ)
Αναγνώστου Κωνσταντίνος (Π.Ε.Ιωαννίνων)

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.