Ορκωμοσία του νέου δημοτικού συμβουλίου Ιωαννίνων.. Οι δεσμεύσεις του πρώτου Εβραίου Δήμαρχου στην Ελλάδα Μωυσή Ελισάφ

Σε μία ασφυκτικά γεμάτη αίθουσα πραγματοποιήθηκε η ορκωμοσία του Δημάρχου Μωυσή Ελισάφ, των νέων μελών του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων καθώς και των συμβούλων των Κοινοτήτων. Ο νέος δήμαρχος, όπως και αρκετοί δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξής του αλλά και άλλων παρατάξεων έδωσε πολιτικό όρκο ο οποίος προηγήθηκε του θρησκευτικού. Παράλληλα ο κ. Ελισάφ με την ομιλία του έδωσε το περίγραμμα βάση του οποίου θα πορευτεί τα επόμενα τέσσερα χρόνια και ιεράρχησε τις άμεσες προτεραιότητες της νέας δημοτικής αρχής που αναλαμβάνει την 1η Σεπτέμρβη.

Στην τελετή παραβρέθηκαν ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών Μιχάλης Σταριανουδάκης, ο Γενικός Γραμματέας Ιθαγένειας Αθανάσιος Μπαλέρμπας, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Τριαντάφυλλος Αλμπάνης, οι τοπικές ηγεσίες του στρατού και της αστυνομίας, ο επίτιμος πρόεδρος του ΙΟΒΕ Μωυσής Ραφαήλ, ο πρόεδρος της Εθνικής Βιβλιοθήκης Σταύρος Ζουμπουλάκης, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Metron Analysis Σταύρος Φαναράς, ο δημοσιογράφος Παύλος Τσίμας, ο εκδότης Νίκος Γκιώνης, ο αντιπρόεδρος του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου και εκπρόσωποι των Ισραηλιτικών Κοινοτήτων Τρικάλων, Λάρισας και Βόλου, περιφερειακοί σύμβουλοι, πρώην δήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι.

Προηγήθηκε ο πολιτικός όρκος του νέου δημάρχου και αρκετών μελών του δημοτικού συμβουλίου και ακολούθησε ο θρησκευτικός όρκος. Στην τελετή χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων Μάξιμος.

Ο Μωυσής Ελισάφ στον χαιρετισμό του αναφέρθηκε στις βασικές προεκλογικές δεσμεύσεις που αποτελούν πλέον δεσμεύσεις της νέας δημοτικής αρχής και υπογράμμισε την ανάγκη συνεργασίας όλων των δυνάμεων με στόχο την επίλυση των προβλημάτων της πόλης και την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής.

«Δεν θα είμαστε οι άρχοντες που θα αποφασίζουμε όπως θέλουμε. Θα είμαστε οι αντιπρόσωποι που θα αποφασίζουμε εν ονόματι των δημοτών. Οδηγός των αποφάσεών μας πρέπει να είναι η θέλησή τους. Η τόσο δυσδιερεύνητη, αλλά αυτό είναι το χρέος μας. Δεν κρατούμε το σκήπτρο της εξουσίας για να το διαπραγματευτούμε σε καθεστώς ανοίκειας συναλλαγής με επιλεγμένα μέλη του σώματος των πολιτών. Αντίθετα θα πολιτευτούμε για να αποκαταστήσουμε την ισονομία και τη δικαιοσύνη. Έστω και με οποιοδήποτε κόστος. Άλλωστε και η ελπίδα για το όνειρο έχει κόστος. Θα αποφασίζουμε εν ονόματι και θα λογοδοτούμε διαρκώς στον εντολέα μας, που είναι οι δημότες. Και αυτή τη δέσμευση θα τηρήσουμε με ευλάβεια» τόνισε χαρακτηριστικά στην ομιλία του

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.