Βραδιά εκκλησιαστικής μουσικής αφιερωμένη στην ειρήνη και την συναδέλφωση των λαών πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Κωνσταντίνου Πρέβεζας

Μια εξαιρετική μουσική βραδιά εκκλησιαστικής μουσικής πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στην Πρέβεζα. Το κοινό της Πρέβεζας είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει την γνωστή ανά την Ευρώπη Ιταλική Χορωδία Coro Giovanile Pugliese η οποία έκλεισε στην πόλη μας την αυλαία μιας σειράς επιτυχημένων εμφανίσεων σε χώρες των Βαλκανίων. Την βραδιά διοργάνωσαν ο Δήμος Πρέβεζας, η Ιερά Μητρόπολη Νικοπόλεως και Πρεβέζης και η Χορωδία “Αρμονία”, η οποία μάλιστα καλωσόρισε με ένα σύντομο πρόγραμμα εκκλησιαστικών τραγουδιών την προσκεκλημένη Χορωδία. Στον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Πρέβεζας Νίκος Γεωργάκος τόνισε ότι η συγκεκριμένη συνδιοργάνωση είναι αφιερωμένη στην Ειρήνη και στον πολιτισμό των λαών της Ιταλίας, της Αλβανίας και της Ελλάδας, προαναγγέλλοντας μέσω του Δημοτικού Ωδείου και άλλων φορέων Πολιτισμού ένα δυναμικό πρόγραμμα πολιτισμού και ποιότητας σε κάθε επίπεδο της ανθρώπινης έκφρασης. Η εντεταλμένη Σύμβουλος Πολιτισμού του Δήμου Πρέβεζας Αθηνά Κωνσταντάκη αναφέρθηκε στο “ιστορικό” της συνεργασίας των Δήμων Φίερι και Τιράνων Αλβανίας και Πούλιας Ιταλίας που είχε ως αποτέλεσμα την έλευση της Χορωδίας στην Πρέβεζα, ως απαρχή και άλλων δράσεων πολιτισμού και συναδέλφωσης των λαών. Ευχαρίστησε δε όλους όσους συνέβαλλαν στην πραγματοποίηση της συναυλίας (την Ιερά Μητρόπολη Νικοπόλεως και Πρεβέζης, την Χορωδία “Αρμονία” κλπ) δίνοντας τη δυνατότητα στο κοινό να παρακολουθήσει μια εξαιρετική συναυλία που “απογείωσε” την έννοια της εκκλησιαστικής μουσικής.

Πηγή δημοτική ραδιοφωνία Πρέβεζας

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.