Ποικίλες ήταν οι δράσεις από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Πρέβεζας για τις Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2019

Με ένα Σαββατοκύριακο ποικίλων δράσεων η Εφορεία Αρχαιοτήτων Πρέβεζας συμμετείχε στον φετινό εορτασμό των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς. Το Σάββατο στο Αρχαίο Ωδείο της Νικόπολης πραγματοποιήθηκε μουσικοθεατρικό δρώμενο με τίτλο «Θέλω μια χώρα»- που ανέβασε το θεατρικό Εργαστήρι Πρέβεζας σε συνεργασία με το Ωδείο «Αμφίων» και τον μουσικό ερμηνευτή Ντάνο Μηνιάδη σε κείμενα Ανδρέα Φλουράκη και σκηνοθεσία Λίλη Σακκά-, όπου η νέα γενιά είχε την ευκαιρία να αναδείξει τα όνειρά της σε μια χώρα που βιώνει την κρίση σε πολλά επίπεδα. Το απόγευμα της Κυριακής στον χώρο του Αρχαιολογικού Μουσείου της Νικόπολης πραγματοποιήθηκαν δράσεις αφιερωμένες στα παιδιά. Η πρώτη αφορούσε την παρουσίαση του παραμυθιού «Η Ντο και τα μαγεμένα πινέλα» της Μαρίας Τσακιρίδου, αρχαιολόγου-μουσικού, ενώ αμέσως μετά μικροί και μεγάλοι είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μια όμορφη δράση αφιερωμένη στις πλαγγόνες, τις κούκλες της αρχαιότητας. Ευρήματα πλαγγόνων από την Αμβρακία και τη Νικόπολη σε συνδυασμό με τις εικαστικές δημιουργίες σύγχρονων πλαγγόνων από χαρτί «αποτύπωσαν» την εξέλιξη του παιχνιδιού από την κλασσική και την ρωμαϊκή αρχαιότητα μέχρι σήμερα. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Πρέβεζας Νίκος Γεωργάκος, η Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πρέβεζας Ανθή Αγγέλη, η Εντεταλμένη Σύμβουλος Πολιτισμού του Δήμου Αθηνά Κωνσταντάκη, o Επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Στροφή στο Μέλλον» Ευκλείδης Φονταράς και πλήθος κόσμου που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα για την πρωτότυπη αυτή βραδιά.

Φωτό από το μουσικοθεατρικό δρώμενο «Θέλω μια χώρα» στο Αρχαίο Ωδείο Νικόπολης: Θεατρικό Εργαστήρι Πρέβεζας-Χριστίνα Πάνου

Πηγή δημοτική ραδιοφωνία Πρέβεζας

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.