Mini απολογισμός του Δημήτρη Πάνου στη θέση της προεδρίας του ΟΚΠΑΠΑ. 

Συνέντευξη τύπου στα τοπικά μέσα μαζικής ενημέρωσης, έδωσε σήμερα Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2019 , ο  πρόεδρος του ΟΚΠΑΠΑ κ.Δημ.Πάνου κάνοντας έναν απολογισμό από όταν ανέλαβε .Ο κ. Πάνου ανέφερε οτι, ο αριθμός των παιδιών που ήταν εκτός Παιδικών Σταθμών στις 30/09 ήταν 135 βρέφη και 16 νήπια. Στις 29/11, μετά από προσπάθειες που έχουν γίνει από τη διεύθυνση είναι 110 βρέφη και 3 νήπια εκτός δομών. στα παιδιά που καλύπτονται μέχρι σήμερα από τις δομές του ΟΚΠΑΠΑ και πως με την πρόσληψη 7 βρεφονηπιοκόμων θα πάρει ο ΟΚΠΑΠΑ άλλα 30 βρέφη  το επόμενο διάστημα. Το σύνολο των παιδιών που υπάρχουν σήμερα στους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς του ΟΚΠΑΠΑ είναι 857. Υπάρχει σχεδιασμός  για δημιουργία νέων βρεφικών τμημάτων σε Πέραμα και Ανατολή.  Ιδιαίτερα σημαντική εξέλιξη, σύμφωνα με τον κ. Πάνου είναι το

πρόγραμμά ανακαίνισης και συντήρησης των Παιδικών σταθμών με ένα ποσό της τάξης του 1,1 εκατ. ευρώ το οποίο εγκρίθηκε  από το Υπ. Εσωτερικών.και, προχωράει η υλοποίησή του. Ο κ Πάνου ευχαρίστησε  την Βουλευτή Της ΝΔ κ. Κεφάλα Μαρία που βοήθησε για την επιτάχυνση των διαδικασιών.

Μίλησε επίσης για ένα σημαντικό θέμα που είναι το  πρόγραμμα πυρασφάλειας στους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς όπου προχώρησε η δημοπρασία. Ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός και η εκτέλεση του μέχρι 31/12/2019 . Για το τελευταίο ευχαρίστησε τον Δήμαρχο, την τεχνική και την οικονομική Υπηρεσία . Την Δευτέρα ανοίγουν οι προσφορές.

Ο κ Πάνου ενημέρωσε για την εκδήλωση αγάπης, και καρφώνοντας την προηγούμενη διοίκηση είπε χαρακτηριστικά«Τα έσοδα σε αντιστοιχία των προϊόντων που πήραμε από τους πολίτες την ημέρα της εκδήλωσης ήταν 4.726 ευρώ και τα έξοδα ήταν μηδέν. Αν το δούμε συγκριτικά, στην αντίστοιχη περσινή εκδήλωση του ΟΚΠΑΠΑ, τα έξοδα ήταν 3.464 ευρώ και τα έσοδα 1.954.

Ο πρόεδρος του ΟΚΠΑΠΑ είπε ακόμα πως προχωρά η προμήθεια εξοπλισμού με απαραίτητα για την απασχόληση των παιδιών εξαρτήματα (καροτσάκια, ορθοστάτες, μετακίνηση με λεωφορείο, εξοπλισμός, εργοθεραπεία, κομπιούτερ)

για το ΚΔΑΠ ΜΕΑ που λειτουργεί από τον Σεπτέμβριο.

, Από τις αρχές του νέου χρόνου θα λειτουργήσει ο Συμβουλευτικός σταθμός Άνοιας στο 2ο ΚΑΠΗ, αλλά και Ιατρείο Διακοπής Καπνίσματος, με την διοίκηση να επιδιώκει την περαιτέρω ενεργοποίηση του ΚΕΠ Υγείας, αλλά και την επέκταση του Κέντρου Κοινότητας σε θέματα για το παιδί και την οικογένεια, την προστασία τρίτης ηλικίας, τη διαπολιτισμική διαμεσολάβηση και την ενημέρωση Ρομά.

  • Τέλος, ο πρόεδρος ευχαρίστησε τους εργαζόμενους του Ο.Κ.Π.Α.Π.Α., τα διευθυντικά στελέχη και τα μέλη του Δ.Σ. για την διάθεση προσφοράς και συνεργασίας. «Από τη μεριά μου και όλου του διοικητικού συμβουλίου θα υπάρχει απόλυτη διαφάνεια, στοχοθεσία με χρονοδιαγράμματα και λογοδοσία», κατέληξε.

Για τη λειτουργία των ΚΑΠΗ έχει γίνει σύσταση ομάδας έργου προκειμένου να καταθέσει προτάσεις για τη στελέχωση όπου υπάρχουν ελλείψεις σε προσωπικό και ειδικότητες απαραίτητεςγια την καλύτερη λειτουργία των ΚΑΠΗ,

 τη συντήρηση, καθώς και τον προγραμματισμό νέων δράσεων, ενώ, σχεδιάζεται η επέκταση των δράσεων του ΟΚΠΑΠΑ.όπως:

Συμβουλευτικός σταθμός Άνοιας στο 2ο ΚΑΠΗ

Ιατρείο διακοπής Καπνίσματος

Ενεργοποίηση του ΚΕΠ ΥΓΕΙΑΣ για περισσότερες δράσεις προαγωγής Υγείας

Κέντρο Κοινότητας- Επέκταση σε παραρτήματα

  • Για παιδί και οικογένεια, προστασία τρίτης ηλικίας
  • Διαπολιτισμικός Διαμεσολαβητής
  • Κέντρο Ρομά

Ολοκλήρωση της ΕΔΕ που είχε διεταχθεί από τον προηγούμενο Πρόεδρο

Ο κ Πάνου αναφέρθηκε χωρίς λεπτομέρειες και στην ΕΔΕγια την υπόθεση με το βίντεο σε παιδικό σταθμό που είχε διαταχθεί από την προηγούμενη διοίκηση και η οποία ολοκληρώθηκε.

 Τέλος ο Πρόεδρος ευχαρίστησε τους εργαζόμενους του Ο.Κ.Π.Α.Π.Α., τα διευθυντικά στελέχη και τα μέλη του Δ.Σ. για την διάθεση προσφοράς και συνεργασίας. Δήλωσε δε ότι από την μεριά του Δ.Σ. θα υπάρχει απόλυτη διαφάνεια, στοχοθεσία με χρονοδιαγράμματα και λογοδοσία.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.