Η Μερόπη Τζούφη για τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα στα Ιωάννινα

Την έντονη κινητικότητα που παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες αναφορικά με τη μεταφορά και τη φιλοξενία ασυνόδευτων, ανήλικων προσφύγων στην περιοχή των Ιωαννίνων, σχολιάζει η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μερόπη Τζούφη.

Όπως επισημαίνει, «το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής αποφάσισε τη δημιουργία νέας δομής στην Κοινότητα Ασπραγγέλων του Δήμου Ζαγορίου, χωρίς να έχει προηγηθεί ενημέρωση και διαβούλευση με τους τοπικούς φορείς».

Παράλληλα, τονίζει πως «καμία εξέλιξη δεν υπάρχει σχετικά με τον προγραμματισμό του Κέντρου Πρόνοιας Ηπείρου για την αξιοποίηση υποδομών σε Πωγωνιανή και Κόνιτσα».

«Οι συγκεκριμένες εγκαταστάσεις και το προσωπικό τους μπορούν να ανταποκριθούν στις ιδιαίτερες ανάγκες λειτουργίας που έχουν οι δομές φιλοξενίας, σε συνεργασία με τις τοπικές αρχές και τις τοπικές κοινωνίες».

Τέλος, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζει πως «το επόμενο διάστημα απαιτείται η μεταφορά προσφύγων στην ηπειρωτική χώρα, με ειδική μέριμνα για τα ασυνόδευτα παιδιά. Συνεπώς, είναι απαραίτητη η συνεργασία όλων των φορέων, η εξεύρεση και αξιοποίηση των κατάλληλων χώρων, καθώς και η εμπλοκή έμπειρου προσωπικού».

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.