Η “αυτοδιοικητική συνεργασία Ζίτσας” για το κλειστό δημοτικό ακίνητο στην κοινότητα Ζίτσας

Η παράταξη “αυτοδιοικητική συνεργασία Ζίτσας” με επικεφαλής τον Βασίλη Γαρδίκο κατηγορώντας την δημοτική αρχή και τον δήμαρχο Ζίτσας Μιχάλη Πλιάκο για τεράστιες ευθύνες για τη μίσθωση του δημοτικού ακινήτου (κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος και ξενώνας) στη Ζίτσα έκανε την ακόλουθη ανακοίνωση:

Η παράταξη μας εδώ και μήνες έχει θέσει επανειλημμένα προς τη δημοτική αρχή με παρεμβάσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο και στην Οικονομική Επιτροπή το ζήτημα με το δημοτικό ακίνητο (κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος και ξενώνα) στην Κοινότητα Ζίτσας που παραμένει κλειστό από τον Σεπτέμβριο του 2019 λόγω αποχώρησης του τελευταίου μισθωτή. Κάτι που έχει δημιουργήσει δικαιολογημένη αναστάστωση στην τοπική κοινωνία.

Φτάσαμε στον Μάιο του 2020 για να φέρει η δημοτική αρχή στην Οικονομική Επιτροπή ένα σχέδιο διακήρυξης. Η οποία διακήρυξη όμως ήρθε για να έρθει κατά τα κοινώς λεγόμενα αφού κατά παραδοχή του αρμόδιου Αντιδημάρχου υπάρχουν ακόμη εκκρεμότητες με τον τελευταίο μισθωτή που δεν επιτρέπουν την δημοπράτησή του και θα χρειαστεί επιπλέον χρόνος.

Η δημοτική αρχή φέρει τεράστιες ευθύνες για την καθυστέρηση της διαδικασίας δημοπράτησης. Η παράταξή μας με συνέπεια κατέθεσε εμπεριστατωμένα και αναλυτικά τις σκέψεις, πρατηρήσεις και προτάσεις μας επί του σχεδίου διακήρυξης.

Καλούμε τη δημοτική αρχή να αντιληφθεί επιτέλους τη σοβαρότητα του θέματος και να ολοκληρώσει τη διαδικασία με γνώμονα τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας και όχι την εξυπηρέτηση των όποιων μικροσυμφερόντων.

Εμείς αποδείξαμε με τη στάση μας στην Οικονομική Επιτροπή στον ελάχιστο χρόνο που είχαμε να μελετήσουμε τη διακήρυξη ότι αν ήμασταν στη διοίκηση του Δήμου Ζίτσας το δημοτικό κατάστημα θα είχε ήδη νέο μισθωτή και θα ετοιμαζόταν να λειτουργήσει. Με τα τωρινά δεδομένα όμως εύλογα ανησυχούμε για την δυνατότητα λειτουργίας του εντός του καλοκαιριού με ότι αυτό συνεπάγεται για την τοπική κοινωνία. Κύριοι της πλειοψηφίας Διοικήστε επιτέλους.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.