Σύσκεψη για επανεκκίνηση στον τουρισμό με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου τουρισμού

Σ

Σύσκεψη με τον γενικό γραμγια επανεκκίνηση στον τουρισμό

Το άνοιγμα των αεροδρομίων Ιωαννίνων και Ακτίου στις 15 Ιουνίου και όχι την 1η Ιουλίου όπως είναι ο μέχρι στιγμής σχεδιασμός και η αεροπορική σύνδεση των Ιωαννίνων με Ισραήλ και Κύπρο ήταν τα δύο βασικότερα αιτήματα που τέθηκαν από τους φορείς της Ηπείρου, κυρίως από την Περιφέρεια και τον Δήμο Ιωαννιτών, στην ευρεία σύσκεψη που έγινε παρουσία του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Τουρισμού Κωνσταντίνου Λούλη. Ο κ. Λούλης,  εμφανίστηκε αισιόδοξος για την πορεία του τουρισμού, μετά τα βαρύτατα πλήγματα που επέφερε η πανδημία. Ωστόσο στις παρούσες συνθήκες τον πρώτο λόγο ακόμη και για ζητήματα του τουρισμού έχει το Υπουργείο Υγείας.

Το Υπουργείο Υγείας είναι αυτό που ορίζει τα υγειονομικά πρωτόκολλα, την λίστα των χωρών από τις οποίες θα δεχθούμε τουρίστες, τα μέτρα στα σημεία υποδοχής.

 Η προετοιμασία για την επόμενη μέρα έχει  ξεκινήσει με πλεονέκτημα τις υψηλές υπηρεσίες υγείας που παρέχει η περιοχή μας είπε οπεριφερειάρχης Αλ. Καχριμάνης ο οποίος αναφέρθηκε σε όσα έγιναν κατά τη διάρκεια της πανδημίας, λέγοντας ότι αυτές οι ενέργειες βοήθησαν να περάσουμε πιο ανώδυνα αυτή την περίοδο και τωρα, πρεπει να  κάνουμε,  επανεκκίνηση.Ολες οι υπηρεσίες είναι σε εγρήγορση και θεωρούμε ότι στην Κακαβιά, τη Μέρτζιανη, αλλά και στο λιμάνι Ηγουμενίτσας ο κόσμος που θα έρθει πρέπει να ελεγχθεί. Έτσι, νομίζω ότι θα προστατεύσουμε όσους φτάνουν στην περιοχή μας. Εμείς είμαστε έτοιμοι και θέλουμε έναν ειδικό θάλαμο για θερμομέτρηση. Το Μονολίθι είναι η πιο ασφαλής περιοχή για κολύμπι, αλλά αυτό αυξάνει τις ευθύνες μας», 

Ο αντιπεριφερειάρχης Στράτος Ιωάννου αναφέρθηκε σε όσα έγιναν τα προηγούμενα χρόνια για την προβολή και την εξωστρέφεια της Ηπείρου και τονίζοντας ότι φέτος πρώτος στόχος είναι ο εσωτερικός τουρισμός.«Αυτό που συνέβη μπορεί να ξεπεραστεί μόνο μέσα από τον εσωτερικό τουρισμό. Προσδοκούμε στον τουρισμό από περιοχές όπως το Ισραήλ και η Κύπρος»

Τα αιτήματα προς το Υπουργείο είναι συμμετοχή της Ηπείρου στις καμπάνιες που θα ακολουθήσουν, ταξίδια εξοικείωσης και άνοιγμα των αεροδρομίων Ιωαννίνων και Ακτίου στις 15 Ιουνίου.

Ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ  ενημέρωσε τον κ. Λούλη για το αίτημα που έχει κατατεθεί από Δήμο και Περιφέρεια για αεροπορική σύνδεση των Ιωαννίνων με την Κύπρο και το Ισραήλ καθώς και στις δύο χώρες υπάρχει έντονο ενδιαφέρον για ταξίδια στην περιοχή.

«Το μεγάλο στοίχημα είναι ο Σεπτέμβριος όπου αναμένονται πολλές αθλητικές εκδηλώσεις, αλλά και συνέδρια. Αν αυτά απαγορευτούν θα έχουμε πολλά προβλήματα», 

Ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Τουρισμού, μίλησε για τη μεγάλη αγάπη που έχει για την Ήπειρο από την οποία έλκει την καταγωγή του.  Είμαστε Γιαννιώτες, έλεγε ο πατέρας μου. Το ίδιο λέει και ο γιος μου και είμαι ευτυχής, γιατί βρίσκομαι με ανθρώπους που εκτιμώ, όπως ο κ. περιφερειάρχης».Αναφορά έκανε και στο δήμαρχο, Μ. Ελισάφ, λέγοντας ότι ήθελε πολύ να τον γνωρίσει.

Ο κ. Λούλης είπε ότι θα προσπαθήσει ο ίδιος προσωπικά ώστε να βρεθεί τρόπος για την αεροπορική σύνδεση των Ιωαννίνων με το Ισραήλ και την Κύπρο, καθώς, ειδικά από το Ισραήλ υπάρχει πολύ μεγάλο και έντονο ενδιαφέρον για επισκέψεις στην περιοχή

« Η Ελλάδα είναι μια χώρα με τόσες ομορφιές, ένας προορισμός απίστευτος. Είναι μια χώρα καλλονή που δεν χρειάζεται να τη σπρώξεις σαν άλλες χώρες. Χρειαζόμαστε  μόνο συντονισμό και συνεννόηση γιατί υπάρχουν κενά. Αυτά τα κενά πρέπει να βελτιώσουμε, γιατί μη ξεχνάτε ότι τον πρώτο λόγο τον έχει το Υπουργείο Υγείας».

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.