Οξεια οσφυαλγεια – φυσικοθεραπεία

Γράφει η φυσικοθεραπεύτρια Άννα Στέφου………………………………………………….

«Οξεία οσφυαλγία», ονομάζουμε τον πόνο στη μέση που εμφανίστηκε είτε λόγω κάποιας κίνησης, είτε αιφνίδια και χωρίς προφανή αιτία. Ακόμη και όταν ο πόνος αντανακλά στο πόδι ισχύουν οι ίδιες αρχές θεραπείας.

Στην οξεία οσφυαλγία, ο αρχικός μας στόχος είναι η μείωση των συμπτωμάτων. Αυτό επιτυγχάνεται με κατάλληλες τεχνικές κινητοποίησης των αρθρώσεων και των μαλακών μορίων και συγκεκριμένες διορθωτικές ασκήσεις που βοηθούν στην εξισορρόπηση του οργανισμού.

Ένας εξίσου σημαντικός στόχος είναι η αποφυγή ενός δεύτερου επεισοδίου. Όλοι μας ξέρουμε ότι κάποιες από τις συνήθειές μας είναι βλαπτικές, αλλά λόγω των συνθηκών της ζωής, δεν αφιερώνουμε την απαραίτητη ενέργεια για να τις διορθώσουμε. Σε ότι αφορά το μυοσκελετικό μας σύστημα, η πολύωρη καθιστική ζωή, η έλλειψη σωματικής άσκησης ή ο λανθασμένος τρόπος άσκησης δημιουργεί «αδύναμους κρίκους» στην κινητική μας αλυσίδα.

Σκοπός της φυσικοθεραπείας μετά από ένα πρώτο επεισόδιο είναι να ανακαλύψουμε αυτούς τους «αδύναμους κρίκους» και να σας βοηθήσουμε να τους διορθώσετε.
Η εκπαίδευση στη σωστή στάση του σώματος, η ενδυνάμωση συγκεκριμένων μυών με τις κατάλληλες ασκήσεις και η βελτίωση της εργονομίας στην καθημερινότητα είναι κάποια προληπτικά μέτρα, που θα σας διδάξουμε συστηματικά.

Μην αντιμετωπίζετε ένα επεισόδιο οσφυαλγίας σαν κάτι το καταστροφικό. Τα περισσότερα επεισόδια οσφυαλγίας είναι πλήρως αναστρέψιμα. Δέστε το σαν ευκαιρία να διαπιστώσετε τις αδυναμίες του σώματός σας και να τις διορθώσετε.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.