Πιλατες για ευλυγισία, μυϊκή δύναμη, ποιοτική σεξουαλική ζωή και δυνατο μυαλό.

Γράφει η φυσικοθεραπεύτρια Άννα Στέφου…………………………………….

Το πιλάτες προσφέρει ευθύγραμμη, τονωμένη σιλουέτα και δυνατούς κοιλιακούς. Αναβαθμίζει την υγεία και τη ζωή σας, το σώμα σμιλεύεται, η ένταση φεύγει και η ελαστικότητα επανέρχεται, ενώ ταυτόχρονα επιτυγχάνεται η ενιαία εκγύμναση του μυοσκελετικού συστήματος.

Το πιλάτες βελτιώνει την ευκαμψία μας και την ισορροπία της σπονδυλικής μας στήλης. Με το πιλάτες μειώνεται δραματικά η μυϊκή κόπωση που παρατηρείται σε άλλα είδη άσκησης.
Τονώνει τη σεξουαλική ζωή σας.
Για πολλές γυναίκες, η άσκηση αποτελεί και σεξουαλική εμπειρία,γιατι οι ασκήσεις που συνδέονται με την αύξηση της ερωτικής διάθεσης, είναι όσες συμπεριλαμβάνουν κοιλιακούς, βαράκια και spinning στο ασκησιολόγιο. Με το πιλάτες , ασκούνται μύες του κορμού που βοηθούν στη σωστή στάση, ενώ ταυτόχρονα επηρεάζονται οι πυελικοί, μια ομάδα μυών που υποστηρίζουν την κύστη και τα γεννητικά όργανα και αποτελούν το κλειδί για την ποιότητα του οργασμού.


Δουλεύει καλύτερα το μυαλό σας. Το πιλάτες είναι ενεργειακή άσκηση και απαιτεί συνεργασία μυαλού και σώματος, προκειμένου να εκτελεστούν σωστά οι ασκήσεις. Η κάθε κίνηση ξεκινάει απ’ το μυαλό με συνειδητή προσπάθεια. Τα άτομα που κάνουν τακτικά πιλάτες, αναπτύσσουν την εγκεφαλική τους λειτουργία πολύ περισσότερο σε σύγκριση με όσους έκαναν απλές αεροβικές ασκήσεις. Άλλωστε, η μέθοδος της άσκησης, βασίζεται στον πλήρη έλεγχο του νου, που στη συνέχεια «διευθύνει» το σώμα..

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.