ΠΟΣΟ ΜΕΛΙ ΠΑΡΑΓΕΙ ΜΙΑ ΜΕΛΙΣΣΑ;

  Μια εργάτρια μέλισσα παράγει μόνο το 1/12 ενός μικρού κουταλιού μέλι σε όλη τη διάρκεια της ζωής της! Χρειάζεται επομένως η προσπάθεια πολλών μελισσών για να παράγουν σημαντική ποσότητα μελιού.  

  Οι μέλισσες συνεργάζονται μεταξύ τους στην κυψέλη τους για να παράγουν το μέλι. Χρειάζεται συνεχής ομαδική εργασία και αφοσίωση όλο το χρόνο από τις μέλισσες και τους μελισσοκόμους. Καθ ‘όλη τη διάρκεια των εποχών, οι μέλισσες περνούν από έναν κύκλο ανάπτυξης της κυψέλης τους, επικονίασης των λουλουδιών και παραγωγής μελιού. Εάν κάτι διαταραχθεί στην πορεία αυτή, ο κύκλος διακόπτεται και το μέλι δεν θα παραχθεί.

  Οι μελισσοκόμοι δεν μπορούν να συλλέξουν 100% το μέλι από μία κυψέλη, λόγω της ανάγκης της τροφής που έχουν οι μέλισσες ειδικά το χειμώνα. Μπορούν όμως παρόλα αυτά να συλλέξουν αρκετό, καθώς οι μέλισσες παράγουν σημαντική ποσότητα μελιού.

 Πόσο λοιπόν μέλι μπορεί να παράγει μία μέλισσα κατά τη διάρκεια της ζωής της;

 Μια εργάτρια μέλισσα παράγει κατά μέσο όρο το 1/12 του κουταλιού του γλυκού μέλι στη διάρκεια της ζωής της. Χρειάζονται επομένως 12 μέλισσες για να παράγουν 1 κουταλάκι του γλυκού μέλι! Κατ’ επέκταση, για την παραγωγή 230 περίπου γραμμαρίων μελιού, χρειάζονται 30000 μέλισσες να ταξιδέψουν 27,500 μίλια και να επισκεφθούν πάνω από 1 εκατομμύριο λουλούδια!

Οι εργάτες μέλισσες έχουν πολύ μικρή διάρκεια ζωής, αλλά γρήγορα γεννώνται νέες εργάτριες και συνολικά σε ένα χρόνο μπορούν να παράγουν αρκετές εκατοντάδες κιλά μέλι.

Σε ένα λοιπόν κουταλάκι μέλι, κρύβεται η τεράστια προσπάθεια και ο χρόνος που καταβάλλουν οι μέλισσες!

Από τη Μελισ/κή Ομάδα 

Ντόπια Μέλισσα / Native Bee

.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.