Άρτα:Επίσκεψη Δημάρχου στις εγκαταστάσεις του φράγματος Πουρναρίου

.

Δωρεάν ρεύμα, υδροδότηση πόλης και αξιοποίηση λίμνης Πουρναρίου, οριοθέτηση  Αράχθου και αντιπλημμυρική προστασία.

Τις εγκαταστάσεις του φράγματος Πουρναρίου επισκέφτηκε ο  Δήμαρχος Αρταίων κ. Τσιρογιάννης, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας Γιώργο Πανέτα, όπου εκεί τους υποδέχθηκε ο Διευθυντής κ. Γρηγόρης Περδίκης προκειμένου να ενημερωθούν σχετικά με τη στάθμη του ταμιευτήρα αλλά και τη διαχείριση των νερών στην κοίτη του Αράχθου προς την πόλη της Άρτας.

Μεταξύ άλλων συζήτησαν, για την ορθολογική διαχείριση των υδάτινων πόρων, για τον πολλαπλό ρόλο του υδροηλεκτρικού έργου του Πουρναρίου, που εκτός από την ενεργειακή του χρήση είναι σημαντικό για την αντιπλημμυρική προστασία της Άρτας και τις ανάγκες άρδευσης του κάμπου.

«Με το όραμα της Δημοτικής μας Αρχής για την αξιοποίηση του Αράχθου και της παραποτάμιας περιοχής, την υδροδότηση της πόλης από τον Άραχθο, αλλά και την βασική διεκδίκηση για δωρεάν ρεύμα για όλους τους κατοίκους της Άρτας λόγω της λειτουργίας του Υδροηλεκτρικού Εργοστασίου στο Πουρνάρι, οι δυνατότητες ανάπτυξης της Άρτας από την ύπαρξη του Αράχθου είναι τεράστιες και μάλιστα σε όλους τους τομείς, αλλά κυρίως στον πρωτογενή τομέα, στον τουρισμό και στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας. Ως Δήμος Αρταίων εργαζόμαστε μεθοδικά και στοχευμένα σε όλους αυτούς τους τομείς, έχοντας όμως ως πρώτη προτεραιότητα την επίλυση των μακροβιότερου προβλήματος της περιοχής, της Οριοθέτησης του Αράχθου και της αντιπλημμυρικής προστασία της Άρτας. Με την καλή συνεργασία που έχουμε με το Υπουργείο Υποδομών παρακολουθούμε στενά  την πρόοδο της μελέτης  της αντιπλημμυρικής θωράκισης  και  της αξιοποίησης της παραποτάμιας περιοχής. Σχεδιάζουμε και μελετάμε με βάση τον ποταμό Άραχθο και την παραποτάμια περιοχή  και οραματιζόμαστε  η πόλη μας να αγκαλιάσει το ποτάμι της,   να γεφυρώσουμε τον Άραχθο σε διάφορα σημεία και να αξιοποιήσουμε την παραποτάμια περιοχή αναπτυξιακά αλλά και διαμορφώνοντας και χώρους άθλησης και αναψυχής για όλους » ανέφερε σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.