Κώστας Μπάρκας: Η ίδια η κυβέρνηση αναγνωρίζει τα λάθη της στον τρόπο που αντιμετωπίζει το Δημόσιο Σύστημα Υγείας

«Στα Νοσοκομεία δεν έγιναν προσλήψεις, γίνονται μετακινήσεις υγειονομικών από Νομό σε Νομό, γιατί η κυβέρνηση δεν έκανε προσλήψεις με συνέπεια να μη μπορεί να διαχειριστεί την κρίση» σημείωσε κατά την τοποθέτησή του ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία Νομού Πρέβεζας, Κώστας Μπάρκα, στην τηλεοπτική εκπομπή «Από τις έξι» της ΕΡΤ. Σχολιάζοντας τις αστοχίες της κυβέρνησης ο κ. Μπάρκας πρόσθεσε «Ανακοινώνουν ΜΕΘ χωρίς να υπάρχουν γιατροί, μια ΜΕΘ δεν μπορεί να δουλέψει χωρίς ιατρούς. Έχουμε ένα κρατικό μίγμα, το οποίο η κυβέρνηση αδυνατεί να διαχειριστεί, όχι γιατί είναι ανίκανη, αλλά επειδή είναι ένα πολιτικό σχέδιο, το οποίο επιχειρείται, μέσω της πανδημίας, εργαλειοποιώντας την πανδημία για μη στηρίξει το Δημόσιο Σύστημα Υγείας και να στείλει χρήματα στους ιδιώτες, για να μη στηρίξει την Δημόσια Παιδεία, αλλά να στείλει πελατεία στην ιδιωτική εκπαίδευση, να μη στηρίξει το λιανεμπόριο γιατί θέλουν να κλείσουν ορισμένα μαγαζιά, ώστε να μοιραστεί η «πίτα» σε αυτούς που μπορούν να αντέξουν.». 

Κλείνοντας ο κ. Μπάρκας αναφέρθηκε και στις προτάσεις που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ από τον Μάρτη, λέγοντας «Να σας θυμίσω μια σειρά προτάσεων του ΣΥΡΙΖΑ από τον Μάρτη, φτάσαμε ακόμα και στο σημείο να προτείνουμε Υπουργό Υγείας κοινής αποδοχής όλων των κομμάτων της Βουλής, όπως και προτάσεις για τις τάξεις στα σχολεία, τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, την Υγεία, τις προσλήψεις στο δημόσιο και τα τεστ που πρέπει να γίνονται. Ο κ. Τσίπρας έφτασε στο σημείο να μιλήσει για την πατέντα στη Βουλή, στη συζήτηση των πολιτικών αρχηγών, και ο κ. Μητσοτάκης κορόιδεψε αυτή του την πρόταση. Μία εβδομάδα μετά η Ευρωπαϊκή Ένωση και το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο υιοθετεί την πρόταση του κ. Τσίπρα. Η Νέα Δημοκρατία προφανώς λέει ότι είναι στήριξη των επιχειρήσεων το ΤΕΠΙΧ, το οποίο είναι ένα αποτυχημένο πρόγραμμα, όπως και η επιστρεπτέα προκαταβολή. Τα λεφτά αυτά όμως θα πρέπει να επιστραφούν ακριβώς επειδή είναι επιστρεπτέα. Αν θεωρούν στην κυβέρνηση, ότι η παύση φορολογικών υποχρεώσεων των επιχειρηματιών μέχρι τον Ιούνιο, είναι μέτρο στήριξης θα πρέπει να αναλογιστούν και πώς αυτοί οι άνθρωποι θα βρουν χρήματα τον Ιούνιο όντας ένα χρόνο κλειστοί. Ο κόσμος που γνωρίζει από απλή οικονομία δεν μπορεί να θεωρήσει αυτό ως βοήθημα, τα νούμερα είναι αμείλικτα, το 55% των επιχειρήσεων στη χώρα μας δεν θα καταφέρει να ανοίξει, κατά τα λεγόμενα των ίδιων των συλλόγων. Ο κόσμος βρίσκεται σε ασφυξία, η οικονομία μας βρίσκεται σε ασφυξία και χαίρομαι πολύ που κυβερνητικά στελέχη αναγνωρίζουν ότι το να βάλεις έναν αναπνευστήρα μέσα σε ένα δωμάτιο κλινικής, δεν το κάνει αυτόματα Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.», ενώ παράλληλα τόνισε «Δυστυχώς η Νέα Δημοκρατία δεν δείχνει καμία σοβαρότητα, όχι μόνο δεν θέλει να μιλήσει με την αντιπολίτευση, παρά χρησιμοποιεί την πανδημία για να νομοθετεί νομοσχέδια τα οποία ολόκληρη η κοινωνία είναι εναντίων με πρόσφατο παράδειγμα το νομοσχέδιο για την παιδεία.» 

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.