ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΧΟΡΩΝ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟΥ ΔΗΜΟΥ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ «ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ»

ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΧΟΡΩΝ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟΥ ΔΗΜΟΥ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ «ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ»

Το Τμήμα Παραδοσιακών Χορών του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Ιωαννιτών πήρε μέρος την Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2021, στα γυρίσματα της εκπομπής «Μηχανή του Χρόνου».

Πρόκειται για την πρώτη επίσημη δημόσια εμφάνιση του τμήματος μετά από σχεδόν 1 χρόνο. Για τελευταία φορά το Τμήμα μας εμφανίστηκε στην παρέλαση για τα Ελευθέρια των Ιωαννίνων, στις 21 Φεβρουαρίου 2020. Τα μέλη του Τμήματος Παραδοσιακών Χορών δεν ασχολούνται μόνο με το χορό, αλλά και με δρώμενα και τραγούδια και λόγω αυτών των ιδιαίτερων δυνατοτήτων του εκλήθη μόνο αυτό για να συμμετάσχει στα γυρίσματα της εκπομπής. 

Το θέμα της εκπομπής, η οποία θα προβληθεί το Μάρτιο του 2021, ήταν η καθημερινότητα στην Οθωμανική Αυτοκρατορία, οι σχέσεις Χριστιανών  – Οθωμανών και η ζωή στο παλάτι του Σουλτάνου (11ος – 19ος αι). Το συγκεκριμένο επεισόδιο εντάσσεται στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821.

Συμμετείχαν ως ηθοποιοί 11 μέλη του Τμήματος και οι υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί, Ηλίας Γκαρτζονίκας και Νίκος Νούσιας, καθηγητές φυσικής αγωγής και δάσκαλοι παραδοσιακών χορών. Για την ασφάλεια των συμμετεχόντων, είχαν όλοι υποβληθεί σε rapid test, πριν τα γυρίσματα. Να σημειωθεί ότι αυτή είναι η δεύτερη συνεργασία του Τμήματος με την εν λόγω εκπομπή. Πριν δύο χρόνια συμμετείχε και στο αφιέρωμα για τον Αλή Πασά. 

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.