Κρούσμα covid σε μαθητή του ΕΠΑΛ Ηγουμενίτσας – ΕΛΜΕ Θεσπρωτίας:Καλούμε κυβέρνηση, περιφερειακές και τοπικές εκπαιδευτικές αρχές να πράξουν τα αυτονόητα.

Δελτίο τύπου ΕΛΜΕ Θεσπρωτίας:

Μετά το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα covid σε μαθητή του ΕΠΑΛ Ηγουμενίτσας, τις πρώτες κιόλας μέρες επαναλειτουργίας των σχολείων, θα θέλαμε να επαναλάβουμε τα αιτήματα που δέκα μήνες τώρα εκφράζουν όλοι οι φορείς της εκπαιδευτικής κοινότητας (σωματεία εκπαιδευτικών, σύλλογοι γονέων, μαθητικά συμβούλια), χωρίς φυσικά ΚΑΜΙΑ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ από την κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας.

Τα σχολεία μας έχουν επαναλειτουργήσει ακριβώς όπως έκλεισαν. Χωρίς αραίωση των μαθητών στις τάξεις, χωρίς αξιοποίηση κενών αιθουσών (που στο νομό μας υπάρχουν), χωρίς στοχευμένα και γενικευμένα επαναλαμβανόμενα τεστ σε μαθητές και εκπαιδευτικούς, χωρίς τη θεσμοθέτηση μόνιμων και πλήρους ωραρίου θέσεων εργαζομένων καθαριότητας (παρά μόνο με κάποιες προσωρινές επεκτάσεις ωραρίου με πρωτοβουλία των Δημοτικών Αρχών), χωρίς καμία μέριμνα για τον κατά προτεραιότητα εμβολιασμό εκπαιδευτικών (ειδικά αυτών που είναι άνω των 55 και είναι πάρα πολλοί στην περιοχή μας).

Εμείς οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές μας παλεύουμε καθημερινά να είμαστε τυπικοί και προσεκτικοί εντός και εκτός αίθουσας. Καλούμε για ακόμη μία φορά την κυβέρνηση, το Υπουργείο Παιδείας και τις

περιφερειακές και τοπικές εκπαιδευτικές αρχές να πράξουν τα αυτονόητα.

Είναι εξοργιστικό και επικίνδυνο να μην προτίθενται να ξοδέψουν ούτε ένα ευρώ για την παιδεία και την ασφάλεια- υγιεινή των σχολείων ενώ η μόνη τους συνεισφορά να είναι η πρόταξη της ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ!!! Μήπως είναι η ώρα η κυβέρνηση να αφήσει τα ευχολόγια, τις απειλές για πρόστιμα σε μαθητές, τα αντιεπιστημονικά πορίσματα ότι “στα σχολεία δεν μεταδίδεται ο ιός” και να πάρει μέτρα;

Απαιτούμε:

• Επαναλαμβανόμενα τεστ από κλιμάκια του ΕΟΔΥ σε εκπαιδευτικούς και μαθητές.

• Ευρεία ιχνηλάτηση των επαφών των κρουσμάτων.

• Μέτρα αραίωσης των μαθητών, πρόσληψη εκπαιδευτικών και αξιοποίηση διαθέσιμων αιθουσών και χώρων.

• Πρόταξη του μαζικού εμβολιασμού των εκπαιδευτικών.

• Καθαριότητα από επαρκές και μόνιμο προσωπικό.

Επίσης, θα θέλαμε να επιστήσουμε την προσοχή προς τις αρμόδιες αρχές σχετικά με τις συνθήκες μεταφοράς των μαθητών μας με τα σχολικά δρομολόγια του ΚΤΕΛ. Φτάνουν στην ΕΛΜΕ καταγγελίες για ελλιπή μέτρα προστασίας:

1. πολλά δρομολόγια είναι μεικτά, δηλαδή μαζί με τους μαθητές εξυπηρετούνται και πολίτες πράγμα που δεν προβλέπεται, ειδικά αυτό το διάστημα με τα μέτρα για τη μη διασπορά του ιού.

2. σε πολλά δρομολόγια ο αριθμός των επιβατών είναι ιδιαίτερα μεγάλος με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει για τον κίνδυνο διασποράς.

Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ Θεσπρωτίας:

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ 

ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ  

ΚΙΤΣΑΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.