ΜέΡΑ25 Ιωαννίνων: Tο πανεπιστήμιο χρειάζεται περισσότερη και πραγματική δημοκρατία

 

Ενόσω η αντιμετώπιση της συνεχιζόμενης παγκόσμιας πανδημίας του κορονοϊού συνυφαίνεται με την εισαγωγή και υποχρεωτική ισχύ μέτρων περιορισμού των ελευθεριών, που παρεμβαίνουν στην συνήθη σε καιρό ειρήνης λειτουργία της υφιστάμενης μορφής δημοκρατίας, η Κυβέρνηση κατέθεσε στη Βουλή και ετοιμάζεται να ψηφίσει ένα πρωτοφανές Σχέδιο Νόμου για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Το τελευταίο μετατοπίζει την καθημερινότητα του ελληνικού πανεπιστημίου σε αυταρχική κατεύθυνση, συγκρινόμενο αρνητικά με συγχρονικές αντίστοιχες νομοθεσίες δημοκρατικών χωρών. 

Οι σχεδιαζόμενες αλλαγές δεν αντιμετωπίζουν τις πραγματικές ανάγκες και τα σύγχρονα διακυβεύματα, τόσο του πανεπιστημίου και της κοινωνίας όσο και της εποχής, μαρτυρώντας την ένδεια της κυβερνητικής πολιτικής για την εκπαίδευση και την απουσία οράματος για την ανόρθωση και ανθοφορία της κοινωνίας. Μάλιστα η επιχειρούμενη στο Σχέδιο Νόμου σύγχυση των διακριτών αποστολών και λειτουργιών των Υπουργείων Παιδείας και Προστασίας του Πολίτη είναι τέτοια, ώστε αυτό αδυνατεί να συγκεντρώσει όχι μόνον την καθολική στήριξη της πολιτικής παράταξης που το εισάγει αλλά και την στήριξη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων. 

Tο πανεπιστήμιο χρειάζεται περισσότερη και πραγματική δημοκρατία και όχι διολίσθηση των λειτουργιών και της διοίκησής του σε αυταρχικές κατευθύνσεις. Το σχέδιο νόμου δεν θα περάσει και δεν θα εφαρμοστεί.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.