Ερώτηση Μ. Τζούφη για τις ανεμογεννήτριες σε Μέτσοβο, Ζαγόρι και Δωδώνη

Το ζήτημα της αδειοδότησης των ανεμογεννητριών σε Μέτσοβο, Ζαγόρι και Δωδώνη θέτει η Μερόπη Τζούφη, με ερώτηση που κατέθεσε προς τον υπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας Κώστα Σκρέκα, έπειτα από τις έντονες αντιδράσεις που έχουν προκύψει στην περιοχή των Ιωαννίνων.

Όπως τονίζει η βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, η τοποθέτηση ανεμογεννητριών σε περιοχή που εκτείνεται από τη λίμνη των Πηγών Αώου μέχρι τη Βωβούσα, στα όρια του Εθνικού Δρυμού της Πίνδου, όπως και στα όρια των Δήμων Δωδώνης και Ζηρού, στην περιοχή Λάκκας Σουλίου, φανερώνει πως η χωροθέτηση των ανεμογεννητριών πραγματοποιείται άναρχα. Παράλληλα, επισημαίνει ότι η εγκατάστασή τους έχει πιθανά σημαντικές επιπτώσεις στο οικοσύστημα και στο τοπίο.

Σημειώνεται πως τα δημοτικά συμβούλια Μετσόβου και Ζαγορίου έχουν αντιταχθεί στην εγκατάσταση των ανεμογεννητριών, επισημαίνοντας την περιβαλλοντική επιβάρυνση και τις αρνητικές συνέπειες στο σύνολο των οικονομικών δραστηριοτήτων (τουρισμός, αγροκτηνοτροφία, ένταξη στην UNESCO). Επίσης το Περιφερειακό Συμβούλιο Ηπείρου ζητά η αδειοδότηση να γίνει μετά την ολοκλήρωση της αναθεώρησης του Ειδικού Χωροταξικού Πλαισίου για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, εκτός περιοχών του δικτύου Natura 2000 και με τη σύμφωνη γνώμη της Περιφέρειας και τοπικής αυτοδιοίκησης.

Στο πλαίσιο αυτό, η Μερόπη Τζούφη ζητά από τον αρμόδιο υπουργό να αντιμετωπίσει άμεσα το θέμα χωροθέτησης των ανεμογεννητριών τονίζοντας πως, σε μια ενδεχόμενη εγκατάστασή τους, πρέπει να εξασφαλιστεί η προστασία του περιβάλλοντος και να διασφαλιστεί η ομαλή συνέχιση της οικονομικής δραστηριότητας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.