Δήλωση της Μερόπης Τζούφη, για τις κινητοποιήσεις των σπουδαστών των Επαγγελματικών Σχολών του ΟΑΕΔ

Ο πρόσφατα ψηφισμένος αντιδημοκρατικός νόμος «Κεραμέως-Χρυσοχοΐδη» περιλαμβάνει μια σειρά από αντιεκπαιδευτικές και σκληρά ταξικές διατάξεις, τα αποτελέσματα των οποίων γίνονται ορατά μέρα με τη μέρα. 

Πέρα από την εγκατάσταση της Αστυνομίας εντός των Πανεπιστημίων και τη δραστική μείωση του αριθμού των εισακτέων στα ΑΕΙ, ο νόμος 4777/2021 αφαιρεί -και μάλιστα με αναδρομική ισχύ- τη δυνατότητα των σπουδαστών των Επαγγελματικών Σχολών (ΕΠΑΣ) του ΟΑΕΔ να συνεχίσουν τις σπουδές τους σε ΙΕΚ. Με τον τρόπο αυτό, η κυβέρνηση της ΝΔ υποβαθμίζει τα πτυχία των σπουδαστών, ενώ τους αποκλείει από τις επόμενες εκπαιδευτικές βαθμίδες.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου στη Βουλή τονίσαμε επανειλημμένα το πρωτοφανές της αναδρομικής υποβάθμισης των πτυχίων (επίπεδο 4 σε επίπεδο 3 του Εθνικού Πλαισίου Προσόντων) και επισημάναμε σε όλους τους τόνους πως οι διατάξεις του υπουργείου Παιδείας έχουν σκοπό να αποκλείσουν χιλιάδες παιδιά, τα οποία δίνουν τη μάχη να σπουδάσουν και να βελτιώσουν τη ζωή τους.

Σύσσωμη η εκπαιδευτική κοινότητα και η κοινωνία οφείλει να υποστηρίξει τον αγώνα των σπουδαστών που κινητοποιούνται και διεκδικούν απέναντι στο ακραία ταξικό νομοθετικό «ντελίριο» της κυβέρνησης. Ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία έχει ήδη δεσμευτεί για την κατάργηση όλων των αντιεκπαιδευτικών και αντικοινωνικών νόμων της ΝΔ, οι οποίοι εντείνουν τις ανισότητες και κατεδαφίζουν κάθε προσπάθεια ενίσχυσης και ποιοτικής αναβάθμισης της επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.