Σχόλιο της Λαϊκής Συσπείρωσης για τις νέες δηλώσεις του περιφερειάρχη Ηπείρου για τη διαχείριση των απορριμμάτων

Ας ξεκινήσει ο Περιφερειάρχης να εντοπίζει μέσα στο κτίριο της Περιφέρειας, ουσιώδη έγγραφα, όπως πχ τα πρακτικά της επιτροπής παρακολούθησης, για το έργο της δημιουργίας των ΣΜΑ, ας κάνει και τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου για τους σταθμούς μεταφόρτωσης και τη διαχείριση των απορριμμάτων και ας αφήσει τον καθένα να αποφασίσει σε πόσο «βάθος έχει δουλέψει το θέμα» και «πόσο κοντά το παρακολουθεί» όπως λέει μόνος του..για τον εαυτό του. 

Μέχρι τότε οφείλει να απαντήσει γιατί καθυστερεί η παράδοση του έργου, ποια μέτρα έχει πάρει και φυσικά ποιος κερδίζει από αυτές τις καθυστερήσεις της Περιφέρειας με τις συνεχόμενες απευθείας αναθέσεις για τη μεταφορά του υπολείμματος από τη ΜΕΑ στους ΧΥΤΥ. 

    Η Περιφερειακή Αρχή το μοναδικό πρόβλημα που έχει λύσει στον τομέα της διαχείρισης των απορριμμάτων στην Ήπειρο, είναι η απρόσκοπτη κερδοφορία της ΤΕΡΝΑ. Γι αυτό, χωρίς μία ώρα καθυστέρηση, παίρνει κάθε χρόνο 5 εκ. απ τα ανταποδοτικά των Δήμων και τα καταθέτει στην ΤΕΡΝΑ για τη λειτουργία του ΣΔΙΤ της ΜΕΑ. Προφανώς με αυτό το κριτήριο αγωνιά να λύσει και το θέμα των ΣΜΑ, και μπροστά σε αυτή την αγωνία δεν διστάζει να εκβιάζει καθυστερώντας την παράδοση του έργου και επιβαρύνοντας το ΦΟΔΣΑ, τους Δήμους και τελικά τα λαϊκά στρώματα. 

    Περιφέρεια και ΦΟΔΣΑ μοναδική αγωνία που έχουν είναι ποιος από τους δύο θα δίνει τις εργολαβίες εκατομμυρίων στους επιχειρηματικούς ομίλους που ασχολούνται με τη διαχείριση των απορριμμάτων, στην ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών μια χαρά συμφωνούν… 

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.