Ο.Κ.Π.Α.Π.Α.: ” Προσφορά φαρμάκων και υγειονομικού υλικού από το Κοινωνικό Φαρμακείο”

Ο «Ο.Κ.Π.Α.Π.Α.» στο πλαίσιο της προσπάθειας για τη δημιουργία ενός δικτύου κοινωνικής αλληλεγγύης, στηριζόμενος στην φιλοσοφία του εθελοντισμού, της αλληλοβοήθειας, στην ενεργοποίηση της κοινωνίας και την υποστήριξη των τοπικών φορέων, αναπτύσσει πρωτοβουλίες και υλοποιεί δράσεις για την ενίσχυση των ευάλωτων κοινωνικά και οικονομικά ομάδων, με σκοπό να παρέχουν υπηρεσίες που εξυπηρετούν τις βασικές ανάγκες των εν λόγω πληθυσμιακών ομάδων.

Μία από αυτές είναι η φαρμακευτική περίθαλψη. Το Κοινωνικό Φαρμακείο φιλοδοξεί να αποτελέσει ισχυρό κρίκο μιας αλυσίδας κοινωνικών δομών αλληλεγγύης, με σκοπό να διατηρηθεί η συνοχή του κοινωνικού ιστού της χώρας στηρίζοντας και άλλες δομές που βρίσκονται σε ανάγκη.

Το Κοινωνικό Φαρμακείο έχει ως πρωταρχικό σκοπό τη σύγκλιση των προσπαθειών, όσο το δυνατόν περισσοτέρων κοινωνικών φορέων, με σκοπό την κάλυψη των αναγκών πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας ευπαθών κοινωνικών ομάδων για χρονικό διάστημα έως έξι μηνών, με δυνατότητα παράτασης αυτού όπου είναι απαραίτητο, ώστε να έχουν πλήρη φαρμακευτική κάλυψη.

Ο «Ο.Κ.Π.Α.Π.Α.» το έτος 2020 πραγματοποίησε δωρεές φαρμακευτικού υλικού στις παρακάτω δομές και φορείς:

  1. Σύλλογος αγέννητου παιδιού «Αγκαλιά» βρεφικό ειδικό γάλα συνολικής αξίας 620€.
  2. Δήμος Ζίτσας, ειδικό βρεφικό γάλα αξίας 100€.
  3. Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων φαρμακευτικό υλικό αξίας  14.039,08€.
  4. Δομή Φιλοξενίας Προσφύγων Κατσικάς φαρμακευτικό υλικό αξίας 12.037,52€
  5. Κατάστημα Κράτησης Ιωαννίνων φαρμακευτικό υλικό αξίας 8.314,66€
  6. Μονάδα Πρόληψης Μεσογειακής Αναιμίας Τρικάλωνφαρμακευτικό υλικό αξίας 1.424,11€
  7. Γηροκομείο Ζωσιμάδων φαρμακευτικό υλικό αξίας 4.373,78€
  8. Κοινωνικό Φαρμακείο Καρδίτσας φαρμακευτικό υλικό αξίας 13.462,04€
  9. Κοινωνικό Φαρμακείο Άρτας φαρμακευτικό υλικό αξίας 5.697,96€
  10. Κοινωνικό Φαρμακείο Τρικάλων φαρμακευτικό υλικό αξίας 3.975,88€

Το Κοινωνικό Φαρμακείο αποτελεί μια μικρή όαση που θέλει να ανακουφίσει τους ανθρώπους που βρίσκονται σε δυσμενή θέση και έχει ως  σκοπό τη φαρμακευτική περίθαλψη ανασφαλίστων απόρων και αναξιοπαθούντων που ζουν κάτω από τα όρια της φτώχειας. Στο πλαίσιο αυτής της λογικής ο «Ο.Κ.Π.Α.Π.Α.» αναπτύσσει συνεργασία με τις Κοινωνικές δομές του Δήμου Ιωαννιτών αλλά και άλλων Δήμων, τα τοπικά Φαρμακεία της πόλης, τα δύο Νοσοκομεία της Πόλης μας, τα Κέντρα Υγείας, τις ΤΟ.Μ.Υ., τα Κοινωνικά Φαρμακεία άλλων Δήμων, το Περιφερειακό τμήμα Ιωαννίνων του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, τον οργανισμό «Χαμόγελο του Παιδιού», το σύλλογο «Μαζί για το Παιδί», το σύλλογο Αγέννητου Παιδιού «Η Αγκαλιά», την «Κιβωτό του Κόσμου» Πωγωνιανής, καθώς και τις Δομές Φιλοξενίας Προσφύγων.

Ευχαριστούμε θερμά, τις τοπικές επιχειρήσεις, τα φαρμακεία της πόλης μας, τις Υπηρεσίες- Δομές- Φορείς, τους Συλλόγους ανά την Ελλάδα, τις Φαρμακευτικές   εταιρείες και εταιρείες πώλησης βρεφικών προϊόντων καθώς και τους συμπολίτες μας για τη κοινωνική τους συνεισφορά προς το Κοινωνικό Φαρμακείο. Αυτή η προσπάθεια αποδεικνύει πως όλοι μαζί μπορούμε να βοηθήσουμε ν’ αλλάξει η ζωή των συμπολιτών μας που έχουν τη μεγαλύτερη ανάγκη.

Το Κοινωνικό Φαρμακείο του Ν.Π.Δ.Δ. «Ο.Κ.Π.Α.Π.Α.» Δήμου Ιωαννιτών, λειτουργεί από Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 8.00 έως 14.00 και βρίσκεται στην Αρχιεπισκόπου Μακαρίου 11 (εντός ΚΕΠΑΒΙ), τηλ. επικοινωνίας: 265134758.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.