Μαθητές χωριών της Άρτας εκτός εκπαιδευτικής διαδικασίας λόγω μη πρόβλεψης για μετακίνηση τους στον Ν. Πρέβεζας

50 μαθητές των δύο γυμνασίων της Φιλιππιάδας που κατοικούν στον Αμμότοπο, την Καμπή, το Χανόπουλο και άλλα χωριά  της Άρτας ενώ τα σχολεία τους συνεχίζουν να λειτουργούν δια ζώσης αυτοί από την προηγούμενη εβδομάδα δεν μπορούν να παρακολουθήσουν τα μαθήματα ούτε δια ζώσης ούτε με τηλεκπαίδευση

Στον  Ν Άρτας τα σχολεία σε όλες τις βαθμίδες έχουν επιστρέψει στην τηλεκπαίδευση ενώ στον Ν. Πρέβεζας πού βρίσκεται στο κόκκινο, τα γυμνάσια λειτουργούν κανονικά.Το ίδιο συμβαίνει και σε μικρότερο αριθμό μαθητών σχολείων της Πρέβεζας, που κατοικούν σε περιοχές της Θεσπρωτίας.

 Οι μετακινήσεις από νομό σε νομό απαγορεύονται οπότε οι μαθητές δεν μπορούν να παρακολουθήσουν μαθήματα, αφού δε γίνεται να μετακινηθούν νόμιμα στο σχολείο τους.

  Ο περιφερειακός, διευθυντή εκπαίδευσης κ. Καμπουράκης, ενημέρωσε για το πρόβλημα, αλλά όπως δήλωσε  η απάντηση που δόθηκε αρμοδίως, ήταν πως δε γίνονται εξαιρέσεις και  αναζητεί λύση για το θέμα που έχει δημιουργηθεί. «Μια ΚΥΑ είναι σχεδόν αδύνατο να προβλέψει όλες τις ιδιαιτερότητες που υπάρχουν, γι’ αυτό τώρα εξετάζουμε τι μπορούμε να κάνουμε»

«Από την άλλη όμως, δεν υπάρχουν και λύσεις, γιατί τηλεκπαίδευση δε μπορεί να γίνει, αφού τα σχολεία λειτουργούν διά ζώσης, ενώ εκτός από τις αντιδράσεις που υπάρχουν για τη χρήση οπτικοακουστικών μέσων εντός της σχολικής αίθουσας, υπάρχει και τεράστιο ζήτημα με τις υποδομές», 

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Πρέβεζας  σημειώνει ότι η ορθή παιδαγωγικά λύση είναι η κατ’ εξαίρεση δυνατότητα μετακίνησης στους ελάχιστους μαθητές των χωριών αυτών προς τα Γυμνάσια Φιλιππιάδας, λύση με την οποία είναι σύμφωνοι και οι γονείς των μαθητών. Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και με τους εκπαιδευτικούς, που αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα και επιτρέπεται να μετακινούνται από Π.Ε. σε Π.Ε. για τις ανάγκες της διδασκαλίας.

αναζητεί λύση για το θέμα που έχει δημιουργηθεί. «Μια ΚΥΑ είναι σχεδόν αδύνατο να προβλέψει όλες τις ιδιαιτερότητες που υπάρχουν, γι’ αυτό τώρα εξετάζουμε τι μπορούμε να κάνουμε»

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.