Σε άθλια κατάσταση το πάρκο Πυρσινέλλα (Γιαννιώτικο σαλόνι)


Νέες διαμαρτυρίες από πολίτες της πόλης των Ιωαννίνων για την κατάσταση που επικρατεί στο στολίδι των Ιωαννίνων το γνωστό σε όλους μας Γιαννιώτικο σαλόνι η πάρκο πυρσινέλλα. Αυτή τη φορά πολλές φωνές από πολίτες που το επισκέπτονται αλλά και κάτοικοι της περιοχή πέριξ του πάρκου νιώθουν απογοητευμένοι από την κατάσταση που βρίσκεται ο χώρος όπως η έλλειψη καθαριότητας εντός του πάρκου, αλλά κυρίως την εγκατάλειψη από τον Δήμο, που έχει αφήσει το πάρκο και τα κτίρια του στην τύχη του.

Συγκεκριμένα περίοικοι του πάρκου πυρσινέλλα, οι γονείς που το επισκέπτονται σχεδόν καθημερινά για να παίξουν τα παιδιά τους και όσοι πηγαίνουν για να αθληθούν κάνοντας τζόκινγκ ή παίζοντας τένις, διαμαρτύρονται για την εγκατάλειψη και την έλλειψη καθαριότητας.

Παρατηρούνται έντονα φαινόμενα καταστροφών κυρίως στο κεντρικό κτίριο στο οποίο δεν έχει μείνει τίποτα όρθιο και η βεβήλωση του είναι ολοκληρωτική.
Οι πολίτες δεν διαμαρτύρονται μόνο για την εγκατάλειψη του πάρκου, αλλά κάνουν λόγο και για σκουπίδια πέριξ αυτού, ζητώντας από την αρμόδια υπηρεσία πιο τακτικά δρομολόγια για την αποκομιδή των απορριμμάτων. Επίσης ζητούν πιο τακτικό καθαρισμό του πάρκου, αφού το φαινόμενο με τα ξεχειλισμένα από σκουπίδια καλαθάκια είναι συχνό.


Το EpirusATM βρέθηκε στην περιοχή και συνομίλησε με επισκέπτη του πάρκου, ο οποίος τόνισε ότι κάποιοι συνηθίζουν να πετούν εκτός των κάδων απορριμμάτων κλαδιά, χόρτα και διάφορα κατεστραμμένα αντικείμενα.
Ο ίδιος σημείωσε ότι όταν πέσει το σκοτάδι περίεργα άτομα εισέρχονται στο κεντρικό κτίριο που όλοι φανταζόμαστε τι μπορεί να κάνουν εκεί μέσα.

Να σημειωθεί ότι ο σημερινός δήμαρχος όταν ήταν υποψήφιος άφηνε αιχμές για την τότε δημοτική αρχή
για «ενδεχόμενη προσπάθεια παράκαμψης του καθεστώτος του άλσους και ανίχνευσης μεθόδων παραχώρησής του σε ιδιώτες. Επίσης η πρόταση του δημάρχου τότε ήταν οι εξής :

« Να υιοθετηθεί από την πόλη το παρκο και τους πολίτες και να μετατραπεί σε ένας πνεύμονας για ολόκληρο το Λεκανοπέδιο.»
Ο στόχος σύμφωνα με τα λεγόμενα του τότε υποψηφίου δημάρχου ήταν , «η δημιουργία ενός βιοκλιματικού πολιτιστικού και αθλητικού πάρκου αναψυχής η διαχειριστική μελέτη θα καθορίζει επακριβώς τις δράσεις και τις παρεμβάσεις , όπως:
• Την συντήρηση, βελτίωση και προστασία (πυρόσβεση κλπ) του πρασίνου του άλσους.
• Τη διαμόρφωση και αναβάθμιση χώρων για αθλητικές δραστηριότητες, όπως περιμετρικού στίβου εκγύμνασης, αναμόρφωση του γηπέδου ποδοσφαίρου, τοποθέτηση οργάνων υπαίθριας γυμναστικής, ένταξη των υπαρχόντων γηπέδων tennis στο ευρύτερο σχεδιασμό.
• Την ανάπτυξη πολιτιστικών δραστηριοτήτων σε χώρους οι οποίοι θα επιλεγούν και θα διαμορφωθούν, όπως υπαίθριο θέατρο και θερινός κινηματογράφος. Χώροι δηλαδή για παραστάσεις, προβολές, συναυλίες.
• Τον καθορισμό χώρων για περιβαλλοντικές δράσεις αναψυχής και εκδηλώσεις μαθητών και σχολείων, φορέων, ομάδων και συλλόγων. Βιωματική εκπαίδευση των μαθητών σε φυτεύσεις βοτάνων, λουλουδιών και στην περιποίησή τους.
• Τον τρόπο πρόσβασης, φύλαξης και διαρκούς επιτήρησης – συντήρησης του πάρκου.
• Τον καθορισμό των απαιτούμενων δράσεων και παρεμβάσεων για την αξιοποίηση εναλλακτικών πηγών ενέργειας, για την πλήρη ενεργειακή αυτονομία του άλσους.
• Την δημιουργία όλων των απαραίτητων υποδομών ώστε να φιλοξενούνται οι σημαντικότερες εκδηλώσεις του Δήμου, όπως τις Απόκριες, τα Χριστούγεννα με θεματικό πάρκο και άλλες.
• Την δημιουργία υποδομών για περιοδικές εκθέσεις, ώστε να βρουν χώρο προβολής τα τοπικά προϊόντα, η γευσιγνωσία και η γαστρονομία.
«Το Πάρκο Πυρσινέλλα πρέπει να αποδοθεί στους Δημότες. Οι δημότες πρέπει να επιστρέψουν στο πάρκο. Δήμος και πολίτες υιοθετούμε το πάρκο και το μετατρέπουμε σε έναν πραγματικό πνεύμονα για ολόκληρο το λεκανοπέδιο»
Αυτές ήταν οι προτάσεις της σημερινής δημοτικής αρχής πριν από δύο χρόνια, όταν ζητούσε την ψήφο των πολιτών, αντ αυτού σύμφωνα με τους πολίτες, αυτό που βλέπουμε είναι η πλήρης εγκατάλειψη του πάρκου στην τύχη του με την αδιαφορία της δημοτικής αρχής η οποία αποτυπώνεται στον φωτογραφικό φακό.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.