Κώστας Μπάρκας: Να αποκατασταθεί η αδικία της κυβέρνησης απέναντι στα τρίτεκνα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας δεν εφαρμόζει τον Νόμο για τις μεταθέσεις των τριτέκνων στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, γεγονός που αποβαίνει σε βάρος των ίδιων και των οικογενειών τους, αφού δεν αντιμετωπίστηκαν από τις υπηρεσίες στις οποίες υπάγονται, όπως προβλέπεται για τα στελέχη, που ανήκουν σε ειδικές κατηγορίες λόγω κοινωνικών κριτηρίων. Την εν λόγω άνιση μεταχείριση προς τα στελέχη με τρία παιδιά των Ενόπλων Δυνάμεων, φαινόμενο που επεκτείνεται και στα Σώματα Ασφαλείας, φέρνει με Αναφορά του στη Βουλή, προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία Νομού Πρέβεζας, Κώστας Μπάρκας. Η συγκεκριμένη Αναφορά βασίστηκε σε σχετική Επιστολή της Ομοσπονδίας Πολυμελών Οικογενειών με Τρία Τέκνα Ελλάδος (ΟΠΟΤΤΕ), προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας. 

Όπως επισημαίνεται στην Αναφορά του κ. Μπάρκα, από την αρμόδια Διεύθυνση του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ) δεν εφαρμόστηκε το σχετικό θεσμικό πλαίσιο, το οποίο αναφέρεται στη διαδικασία μεταθέσεων σε αξιωματικούς των Ενόπλων Δυνάμεων, οι οποίοι εντάσσονται στην θεσμοθετημένη ειδική κατηγορία των τριτέκνων, βάσει του Νόμου 3883/2010, άρθρο 5, του Νόμου 4361/2016, άρθρο 15 και του Νόμου 4609/2019. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα,  οικογένειες που ανήκουν στην κατηγορία των τριτέκνων, να μετατεθούν σε περιοχή, που δεν ήταν μέσα στις επιθυμίες τους. Χωρίς μάλιστα να υφίστανται απολύτως αδήριτες υπηρεσιακές ανάγκες. Δηλαδή, υπήρξε μετακίνηση και αλλαγή περιβάλλοντος σε οικογένειες, που φέρουν το βάρος και την ευθύνη ανατροφής και διαπαιδαγώγησης τριών ανηλίκων τέκνων, τη στιγμή που οι τρίτεκνες οικογένειες έχουν εξισωθεί σχεδόν κατά πάντα με τις πολύτεκνες οικογένειες λόγω του έντονου δημογραφικού προβλήματος. Το θεσμικό πλαίσιο είναι σαφές. Πλέον υποχρεωτικά και οι τρίτεκνοι υπηρετούν στον τόπο προτίμησής τους κατόπιν αναφοράς τους. Αντί αυτού, όμως, οι ίδιοι δεν αντιμετωπίστηκαν από την υπηρεσία, όπως προβλέπει το ισχύον θεσμικό πλαίσιο για τις ειδικές κατηγορίες, λόγω κοινωνικών κριτηρίων. Μάλιστα, όπως επισημαίνεται στην Επιστολή της ΟΠΟΤΤΕ, η συγκεκριμένη κατάσταση δεν αφορά αποκλειστικά το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, αλλά καταγράφεται ανισότιμη μεταχείριση και για στελέχη των Σωμάτων Ασφαλείας.   

Με την Αναφορά του ο κ. Μπάρκας ζητά από τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας την άμεση διόρθωση των πινάκων, ούτως ώστε να αποκατασταθεί η αδικία εις βάρος των τριτέκνων αξιωματικών και των οικογενειών τους, πάντοτε στο πλαίσιο της τήρησης των επιταγών του Συντάγματος, που προβλέπει ειδική μέριμνα για τις πολυμελείς οικογένειες.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.