Μ. Τζούφη: Η κυβέρνηση «αναβαθμίζει» την επαγγελματική εκπαίδευση, υποβαθμίζοντας τις ΕΠΑΣ του ΟΑΕΔ

Κατάθεση κοινοβουλευτικής αναφοράς προς την υπουργό Παιδείας & Θρησκευμάτων με τίτλο «Υποβάθμιση σπουδών και πτυχίων των ΕΠΑΣ του ΟΑΕΔ»

Την επιστολή διαμαρτυρίας των σπουδαστών από 19 Επαγγελματικές Σχολές (ΕΠΑΣ) του ΟΑΕΔ κατέθεσε ως κοινοβουλευτική αναφορά η Μερόπη Τζούφη, ζητώντας από την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως να εξετάσει το περιεχόμενό της και να δώσει τις απαραίτητες απαντήσεις.

Οι σπουδαστές επισημαίνουν πως το υπουργείο Παιδείας προχώρησε στη νομοθετική υποβάθμιση των ΕΠΑΣ του ΟΑΕΔ (Ν. 4763/2020), μετατρέποντας τις σπουδές τους από το επίπεδο 4 του Εθνικού Πλαισίου Προσόντων σε μεταγυμνασιακή κατάρτιση επιπέδου 3, κατόπιν μάλιστα, πιστοποίησης από τον ΕΟΠΠΕΠ. Επίσης, ο νόμος του ΥΠΑΙΘ δεν προβλέπει καμία μεταβατική ρύθμιση για όσους και όσες ήδη φοιτούν.

Στο πλαίσιο αυτό, η βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κάνει λόγο για κατάφωρη αδικία σε βάρος των σπουδαστών των ΕΠΑΣ και κατηγορεί την κυβέρνηση για υποβάθμιση ενός βασικού πυλώνα της επαγγελματικής εκπαίδευσης. Τέλος, καλεί την υπουργό Παιδείας να απαντήσει -πρώτα και κύρια- στους σπουδαστές που πλήττονται, όπως και να ενημερώσει τη Βουλή για τις πρωτοβουλίες που θα λάβει ώστε να επιλυθεί το ζήτημα που δημιούργησε η νομοθέτηση του υπουργείου Παιδείας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.