Η ΕΙΝΗ για την καθυστέρηση του εμβολιασμού των φοιτητών της ιατρικής που εκπαιδεύονται στα κλινικά έτη

Η εκ νέου ακύρωση όλων των ραντεβού εμβολιασμών φοιτητών του 6ου έτους, αποδεικνύει πως η προστασία της υγείας τους, των συναδέλφων υγειονομικών και των ασθενών, αλλά  και η διεξαγωγή του κλινικού εκπαιδευτικού έργου με ασφάλεια εντός και εκτός κλινικών δεν αποτελεί προτεραιότητα για την κυβέρνηση  και τους τοπικούς αρμόδιους υγειονομικούς φορείς. Η συντριπτική πλειοψηφία των 6ετών φοιτητών είχε δηλώσει ρητά εδώ και μήνες την βούληση να εμβολιαστεί,  ωστόσο 2,5  μήνες μετά μένουν ακόμα στον αέρα.

Ως ΕΙΝΗ βρισκόμαστε στο πλευρό του συλλόγου φοιτητών της Ιατρικής, που μέσα από την τεκμηριωμένη  και οργανωμένη συλλογική διεκδίκηση ανέδειξε την ανάγκη εμβολιασμού των φοιτητών που ασκούνται στις κλινικές. Σε προτεραιότητα  μαζί με τους υγειονομικούς, για την προστασία της υγείας τόσο των ιδίων όσο και των ασθενών που νοσηλεύονται στο ΠΓΝΙ. 

Απευθύνουμε αιτήματα προς το Τμήμα της Ιατρικής  και την  Επιτροπή Λοιμώξεων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου ζητώντας το αυτονόητο, δηλαδή τον άμεσο εμβολιασμό των φοιτητών Ιατρικής που βρίσκονται στα κλινικά έτη. 

Θεωρούμε απαράδεκτο τα Γιάννενα να βρίσκονται στο κόκκινο και να μην ακολουθούνται οι λογικές πρακτικές που προστατεύουν τη δημόσια υγεία. 

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.