Τηλεδιάσκεψη Μ. Τζούφη με Δικηγορικό Σύλλογο Ιωαννίνων

Τηλεδιάσκεψη με το διοικητικό συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Ιωαννίνων (ΔΣΙ) πραγματοποίησε η Μερόπη Τζούφη, με κύριο θέμα το επαγγελματικό και οικονομικό αδιέξοδο του κλάδου λόγω της πανδημίας και των αναποτελεσματικών κυβερνητικών μέτρων διαχείρισης της.

Όπως επεσήμανε η πρόεδρος του ΔΣΙ Μαρία Νάκα, η «κυβέρνηση δεν έχει προχωρήσει στη λήψη μέτρων ουσιαστικής στήριξης των δικηγόρων και το ποσοστό αυτών που εντάχθηκαν στη ρύθμιση της επιστρεπτέας προκαταβολής είναι ελάχιστο. Παράλληλα, η ρύθμιση του υπουργείου Εργασίας για αποκλεισμό της πλειοψηφίας του κλάδου από την καταβολή του επιδόματος των 400 ευρώ, πλήττει άμεσα την επαγγελματική υπόσταση και αξιοπρέπεια του δικηγορικού κόσμου».

Η βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σημείωσε πως «επείγει η επαναλειτουργία των δικαστηρίων, με κατάλληλα μέτρα και τήρηση των υγειονομικών κανόνων, προκειμένου να επανέλθει η εργασιακή κανονικότητα στον κλάδο, αλλά και για να διευθετηθούν κρίσιμα ζητήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες, από αιτήματα αναστολής εφαρμογής του πρόσφατα ψηφισμένου -από τη ΝΔ- πτωχευτικού κώδικα μέχρι και την επίλυση θεμάτων που χρήζουν άμεσης δικονομικής προστασίας».

Θέμα συζήτησης αποτέλεσαν τα πρόσφατα φαινόμενα αστυνομικής βίας και αυθαιρεσίας, με τη βουλευτή να υπογραμμίζει ότι συμφωνεί απόλυτα με τη τοποθέτηση του ΔΣΙ. «Ο σεβασμός των δικαιωμάτων και των ελευθεριών είναι αδιαπραγμάτευτος. Φαινόμενα που τραυματίζουν το κράτος δικαίου και πλήττουν το νομικό μας πολιτισμό δεν μπορούν να γίνουν ανεκτά», ανέφερε χαρακτηριστικά. Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και η τοποθέτηση του Σπύρου Πάικα, νομικού και μέλους του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ιωαννίνων που συμμετείχε στην τηλεδιάσκεψη.

Τέλος, η πρόεδρος του ΔΣΙ παρέδωσε στη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αναλυτικό υπόμνημα με τα τρέχοντα θέματα που προβληματίζουν τη δικαιοσύνη και το δικηγορικό σώμα.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.