Συνάντηση εταίρων του έργου SOLIS

Η πορεία υλοποίησης του έργου SOLIS αποτέλεσε το κεντρικό αντικείμενο συζήτησης μεταξύ του Δήμου Πρέβεζας, του Δήμου Φοινίκης και του Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων στο πλαίσιο συνάντησης εργασίας που πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά την Παρασκευή 12 Μαρτίου 2021. Tο έργο SOLIS – «Διασυνοριακή συνεργασία για την ενεργειακή αποδοτικότητα με τη χρήση ηλιακής ενέργειας» συντονίζεται από το Δήμο Πρέβεζας και υλοποιείται στο πλαίσιο του Προγράμματος Interreg IPA CBC «Ελλάδα-Αλβανία 2014-2020» και αποσκοπεί στη μείωση της συνολικής κατανάλωσης ενέργειας μέσω της χρήσης ΑΠΕ και στην προώθηση ενός πιο ενεργειακά αποδοτικού τρόπου ζωής, προωθώντας έτσι τη βιώσιμη περιφερειακή ανάπτυξη. Στο πλαίσιο της συνάντησης, ο Δήμαρχος Πρέβεζας κ. Νίκος Γεωργάκος ενημέρωσε τους συνεργαζόμενους φορείς – Δήμο Φοινίκης και Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων – ότι ο Δήμος Πρέβεζας προχωράει εντατικά στη δημοσίευση ανοιχτού διεθνούς διαγωνισμού για την προμήθεια και εγκατάσταση φωτοβολταϊκών πάνελ στις εγκαταστάσεις του Βιολογικού Καθαρισμού στο Λούρο, που αποτελεί το κυρίαρχο αντικείμενο του έργου για το Δήμο Πρέβεζας. Επιπλέον, τόνισε ότι ο Δήμος Πρέβεζας έχει επενδύσει σημαντικά στις δράσεις εκπαιδευτικού περιεχομένου για παιδιά και εκπαιδευτικούς που θα υλοποιηθούν στην Πρέβεζα σε συνεργασία με το Παιδαγωγικό Τμήμα Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι «η προώθηση ενός πιο ενεργειακά αποδοτικού τρόπου ζωής στην Πρέβεζα αποτελεί επιδίωξη στρατηγικής σημασίας στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Σχεδιασμού του Δήμου Πρέβεζας για το 2021-2027». Αντίστοιχα, ο Δήμαρχος Φοινίκης κ. Κίτσιος ανέφερε ότι πρόκειται για ένα σημαντικό έργο που το έχουν ανάγκη και θα δώσει ώθηση στη Φοινίκη, μία περιοχή με μεγάλες δυνατότητες ανάπτυξης, με ελλείψεις ωστόσο σε υποδομές και τόνισε ότι παρά τις δυσκολίες θα το φέρουν εις πέρας, ενημερώνοντας αντίστοιχα ότι και στο Δήμο Φοινίκης οι διαγωνιστικές διαδικασίες που συνδέονται με τις ενεργειακές αναβαθμίσεις δημοτικών κτιρίων θα εκκινήσουν σύντομα. Η Πρόεδρος του Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών κ. Κατερίνα Πλακίτση και Επιστημονική Υπεύθυνη του έργου SOLIS αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα ενίσχυσης των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και εξέφρασε την επιθυμία της να στηρίξει το έργο προκειμένου να αφήσει το αποτύπωμά του και να αποτελέσει το έναυσμα για μελλοντικές συνεργασίες. Τέλος να σημειωθεί ότι έχουν ήδη εγκριθεί από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Πρέβεζας οι τεχνικές προδιαγραφές και τα τεύχη δημοπράτησης για την προμήθεια και εγκατάσταση φωτοβολταϊκών  πάνελ στις εγκαταστάσεις του Βιολογικού Καθαρισμού στο Λούρο.  

Το έργο SOLIS συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και από εθνικούς πόρους των χωρών που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα Interreg IPA CBC «Ελλάδα-Αλβανία 2014-2020». 

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.