Επικίνδυνη στροφή στο Σταυράκι Ιωαννίνων -SOS από τους διερχόμενους οδηγούς.


Κατεβαίνοντας την 5η επαρχιακή οδό από Μάρμαρα στο ύψος των Εργατικών Κατοικιών Σταυρακίου υπαρχει μία στροφή αρκετά επικίνδυνη που κάνεις μέχρι τώρα δεν έχει ασχοληθεί σοβαρά. Και δε μιλάμε για ένα δρόμο που διασχίζουν μόνο οι περίοικοι, αλλά είναι εξαιρετικά πολυσύχναστος. Ειδικά το πρωι, πού πηγαίνει ο κόσμος στις δουλειές του κατευθυνόμενος προς την πόλη των Ιωαννίνων και κατά την επιστροφή τους τις μεσημεριανές ώρες είναι πολύ επικίνδυνη.

Όταν θελήσεις να ανεβείς η απότομη στροφή δεξιά κρύβει εκπλήξεις γιατι η κλίση είναι πολύ έντονη, υπάρχει μεγάλος όγκος κυκλοφορίας το πρωϊ και το μεσημέρι, το άνοιγμα της στροφής περιορίζεται από παρκαρισμένα αυτοκίνητα, με αποτέλεσμα ο δρόμος να γίνεται πολύ επικίνδυνος, πινακίδες απαγόρευσης στάθμευσης δεν υπάρχουν και οι ακούρευτοι θάμνοι στην κατηφόρα, σε συνδυασμό με τα παρκαρίσματα, περιορίζουν πολύ το οδόστρωμα και την ορατότητα.
Το αποτέλεσμα είναι ο εξαιρετικά κατηφορικός δρόμος να γίνεται
πίστα πατινάζ με απότομα φρεναρίσματα.
Όλα αυτά υπάρχει περίπτωση να οδηγήσουν σε απρόβλεπτες καταστάσεις, αν γίνει το παραμικρό λάθος από κάποιο οδηγό.

Παρ’όλο που υπάρχει χωρος σταμευσης στην άνοδο δεξιά, εντούτοις παρκαρουν μονίμως και κατα τη διαρκεια όλης της ημέρας αριστερα με αποτέλεσμα να συντρεχει σοβαρος λογος μετωπικής σύγκρουσης αφού το ενα ρεύμα κυκλοφορίας στην ουσία είναι κλειστό.
Ένα αρκετά επικίνδυνο σημειο για το οποίο δεν έχουν ληφθεί μέτρα.
Ένας καθρέφτης ασφαλείας που έχει τοποθετηθεί δεν αρκεί
Θα πρέπει να υπάρξει καθολική απαγόρευση της στάθμευσης πάνω στο κομματι του δρόμου, να τοποθετηθεί η ανάλογη σήμανση αλλά και να γίνει διαπλάτυνση.
Κινδεύουμε καθημερινά
Ακούει κανείς;;;;; Φωνάζει ένας διερχόμενος οδηγός που μας βλέπει να φωτογραφίζουμε το σημείο.

Ένας άλλος αναρωτιέται αν πρέπει η επίμαχη στροφή να ανοίξει και άλλο προς τα δεξιά, ώστε να διευθετηθεί πιο σωστά η κίνηση των αυτοκινήτων και να γίνεται με μεγαλύτερη ασφάλεια.
Επίσης περαστικοί οδηγοί μας μίλησαν για την αδιαφορία κάποιων οδηγών που μπορεί να γίνει επικίνδυνη. Τόσο, που να αποβεί και μοιραία. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, αποτελουν οι ιδιοκτήτες των αυτοκινήτων που παρκάρουν ακριβώς μετά από μια άκρως επικίνδυνη στροφή, ανεπαρκούς ορατότητας. Οι οδηγοί που κινούνται στο δρόμο φρενάρουν την τελευταία στιγμή για να τα αποφύγουν, και από τύχη δεν σημειώθηκε κάποιο σοβαρό τροχαίο.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.