Μήνυμα του Μάριου Κάτση για την 25η Μαρτίου

Διακόσια χρόνια συμπληρώνονται  από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης του 1821. Ο αγώνας για ελευθερία, ανεξαρτησία και εθνική κυριαρχία, δε σταμάτησε με την απαρχή της γέννησης του σύγχρονου ελληνικού κράτους, αλλά συνεχίστηκε στους αιώνες που ακολούθησαν.  Στο πέρασμα των χρόνων εμπλουτίστηκε με νέα αιτήματα που αφορούσαν την προάσπιση της Δημοκρατίας, την ισότητα, την κοινωνική δικαιοσύνη και πολλά άλλα που σήμερα τα θεωρούμε δεδομένα.

Σε όλους αυτούς τους αγώνες που ακολούθησαν, το μήνυμα του ᾽21 ανασύρονταν από την ιστορική συνείδηση του λαού μας, και του έδινε δύναμη. Ένα μήνυμα που λέει ότι εκεί που όλα μοιάζουν να είναι μάταια και προδιαγεγραμμένα, ο λαός μας είναι ικανός να ορθώνει το ανάστημα του, παίρνοντας την ιστορία στα δικά του χέρια.

Αυτούς τους δύσκολους καιρούς που η κοινωνία μας βιώνει τις οδυνηρές συνέπειες μιας πανδημίας που μας πλήττει πάνω από έναν χρόνο, παίρνουμε δύναμη από τη συλλογική μας μνήμη, ώστε να κερδίσουμε τον φόβο και την ανασφάλεια, και να υπερβούμε τα αδιέξοδα του σήμερα.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.