Ιωάννινα: Τριτοκοσμικές συνθήκες στα Καρδαμίτσια

 

Αγανακτισμένοι απο την αδιαφορία της δημοτικής αρχής είναι οι κάτοικοί των Καρδαμιτσίων στην οδό Χαράλαμπου Θώμου, που όπως μας λένε τους αντιμετωπίζει ως πολίτες  τέταρτης και Πέμπτης κατηγορίας αλλά και έτσι αισθάνονται πλεον, καθώς όπως αναφέρουν η περιοχή τους συνεχώς υποβαθμίζεται.

«Τον τελευταίο καιρό όλη αυτή η περιοχή αντιμετωπίζεται με απαξίωσηκαι η εικόνα της μπορεί να συγκριθεί μόνο με αυτή μιας τριτοκοσμικής χώρας» αναφέρει μία κάτοικος της οδού η οποία όπως μας λέει ζει καθημερινά με το φόβο ατυχήματος.

«Με βάση όσα έχουν γίνει την τελευταία περίοδο με  τις εργασίες κυρίως για το αποχετευτικό μάλλον έχουν δημιουργήθει επιπλέον προβλήματα, και σε περίπτωση βροχόπτωσης η περιοχή μετατρέπεται σε ποτάμι λάσπης.  «Τοποθετήθηκε ένα χρόνο πριν ο σωλήνας για την αποχέτευση και απλά σκεπάστηκε..αγνωστο πότε θα συνδεθούμε και πότε θα καλυφθούν οι τομές»,αναφέρουν οι κάτοικοι ζητώντας από τον Δήμο να διορθώσει τις αστοχίες.

Η κατάσταση που επικρατεί στους δρόμους είναι απίστευτη, όπου λακκούβες και χώματα φιγουράρουν αντί της ασφάλτου, καταγγέλλουν κάτοικοι και οι διερχόμενοι οι οποιοι χαρακτηρίζουν τα συγκεκριμένα σημεία της οδού ως δρόμο για ερπυστριοφόρα κι όχι για αυτοκίνητα. 

 Ο δρόμος είναι γεμάτος λακκούβες και παντελώς ακατάλληλος για να διέρχεται από εδω κάποιο όχημα, μας καταγγέλλει ένας κύριος ο οποίος διέρχεται καθημερινά από την οδό.

Ένας δρόμος κομβικης σημασιας η Χ. Θώμου ο οποιος διοχετεύει την κίνηση απο τον κόμβο Καρδαμιτσίων προς τον Μεταφορικο Συνεταιρισμο και τη Βρυση. Είναι μια συνδετήρια οδός, η οποία ωστόσο έχει  πολλες επικινδυνες στροφες για αυτοκινητα και πεζους ,ειδικά στην ένωση με την οδό Νέστορα.

Πρόσφατα μονοδρομήθηκαν αρκετά σημεία  της Χαράλαμπου Θώμου …. Αντί η Δημοτική αρχή να προβεί σε διαπλάτυνση, ασφαλτόστρωση, κατασκευή πεζοδρομίων, οδοφωτισμό και υλοποίηση της πράξης εφαρμογής στον συγκεκριμένο δρόμο καθώς και στη συνέχειά του με την οδό Νέστορα και την Αμάλθειας, προκειμένου να αποφύγει τη “γκρίνια” των κατοίκων προέβη σε μονοδρόμηση μεταθέτοντας τη λύση του προβλήματος στο μέλλον… Οι λακκούβες, η έλλειψη πεζοδρομίων και οδοφωτισμού, η υπερβολική στενότητα του δρόμου ,τα πρόσφατα έργα για το αποχετευτικό, τα σκουπίδια στο Μεταφορικό Συνεταιρισμό και το καθημερινό άγχος για τον φόβο πρόκλησης ατυχήματος έχουν φτάσει τους κατοίκους στα όριά τους.

«Κύριοι της Δημοτικής, Αρχής βγείτε επιτέλους να δείτε τα χάλια μας» λέει με έντονο ύφος μια κυρία που τα παιδιά της περπατουν καθημερινά στον επικίνδυνο δρόμο!

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.