Μαρία Κεφάλα: Να διευρυνθούν τα επαγγελματικά δικαιώματα αποφοίτων Εκκλησιαστικών Ακαδημιών

Ένα σημαντικό ζήτημα που αφορά στους αποφοίτους των Ανωτάτων Εκκλησιαστικών Ακαδημιών, όπως της Βελλάς Ιωαννίνων που αποτελεί συνέχεια της Ανωτέρας Εκκλησιαστικής Σχολής της Βελλάς, αναδεικνύει σε μία προσπάθεια εξεύρεσης λύσης η Βουλευτής Ιωαννίνων της Νέας Δημοκρατίας κ. Μαρία-Αλεξάνδρα Κεφάλα.  Με ερώτησή της φέρνει το πρόβλημα των περιορισμένων επαγγελματικών δικαιωμάτων των αποφοίτων των Ακαδημιών στο Υπουργείο Παιδείας, ζητώντας ουσιαστικά πλήρη εργασιακά και επαγγελματικά δικαιώματα, δεδομένου ότι οι εν λόγω απόφοιτοι  έχουν τη δυνατότητα πρόσληψης μόνο στις υπηρεσίες της Ορθόδοξης Εκκλησίας  της Ελλάδος με όλες τις γνωστές δυσκολίες απορρόφησης σε αυτές.  

Η βουλευτής Ιωαννίνων ζητά από την Υπουργό Παιδείας  να μπορούν οι απόφοιτοι των Εκκλησιαστικών Ακαδημιών να συμμετέχουν σε προκηρύξεις διαγωνισμών του δημοσίου και προτείνει την μοριοδότηση τους για εισαγωγή σε ομοειδείς πανεπιστημιακές σχολές με εγγραφή σε προχωρημένα έτη.  

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.