Σταύρος Καλογιάννης: Απολογισμός κοινοβουλευτικού έργου Οκτωβρίου 2020-Μαρτίου 2021

Συνέντευξη τύπου παραχώρησε στα μέσα μαζικής ενημέρωσης σήμερα ο βουλευτής Ν. Ιωαννίνων της Νέας Δημοκρατίας Σταύρος Καλογιάννης όπου παρουσίασε τον απολογισμό της κοινοβουλευτικής του δραστηριότητας από τον Οκτώβριο του 2020 μέχρι και τον Μάρτιο του 2021.

«Παρουσιάζω τον απολογισμό μου του εξαμήνου Οκτωβρίου 2020-Μαρτίου 2021 , τοέργο και τις δράσεις μου , εντός και εκτός Βουλής .Η πανδημία του Cονid-19 συνεχίζει να πλήττει τον πλανήτη και φυσικά την Ελλάδα. Τα οικονομικά καικοινωνικά δεδομένα έχουν αλλάξει ριζικά και διαφοροποιούνται διαρκς , α Ευτυχώς η ύφεση τουελληνικού ΑΕΠ για το 2020 ήταν στο 8,2%. Δηλαδή, παρά τη μεγάλη εξάρτηση της ελληνικής οικονομίαςαπό τον τουρισμό , τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η ΕΛΣΤΑΤ στις 5 Μαρτίου 2021 έδειξαν ότι η εθνικήοικονομία επέδειξε μεγαλύτερη αντοχή , από ό,τι πολλοί ανέμεναν ή προεξοφλούσαν , το 2020.Υπενθυμίζω ότι ο κρατικός προϋπολογισμός του 2021 , προβλέπει αύξηση του ΑEΠ κατά 4,3% καιποσοστό ανεργίας στο 16%.

Στα τέλη Αυγούστου αναμένεται να εισρεύσουν στη χωρα μας τα πρώτα κονδύλια του ΤαμείουΑνάκαμψης και, με την ουσιαστική συμβολή τους , είμαι αισιόδοξος ότι η χώρα μας θα ξεπεράσει καιαυτή την κρίση.Σε ό,τι με αφορά:Κοινοβουλευτική δραστηριότηταΑπό τον Ιούλιο 2019 έχω την ιδιαίτερη τιμή να είμαι Πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής ΟικονομικώνΥποθέσεων της Βουλής . Παράλληλα, είμαι μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων καιτων κοινοβουλευτικών Επιτροπών Περιβάλλοντος , Υδατικών πόρων και ΔΕΚΟ .Μεταξύ των σημαντικών νομοσχεδίων (σ/) που συζητήθηκαν στην Επιτροπή Οικονομικών το διάστημαΟκτωβρίου 2020-Μαρτίου 2021 , ήταν:ν Τροποποίηση του Ν . 4557/2018 (A’ 139 ) για την πρόληψη και καταστολή της νομιμοποίησηςεσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες και της χρηματοδότησης της τρομοκρατίαςΕνσωμάτωση στην ελληνική νομοθεσία της Οδηγίας (Ε ) 2018/843 (1 156) και του άρθρου 3 τηςΟδηγίας (ΕΕ) 2019/2177 (1334) , ( οκτ. 2020).Ρυθμιση οφειλων και παροχή δεύτερης ευκαιρίας , (Οκτ. 2020).,αΠεριστολή του λαθρεμπορίου-Κύρωση του Πρωτοκόλλου για την εξάλειψη του παράνομουεμπορίου καπνού , διατάξεις περί κοινωφελών περιουσιών και σχολαζουσών κληρονομιών ,διατάξεις για τα τέλη κυκλοφορίας και τα τέλη ταξινόμησης , κίνητρα για την προσέλκυσηφορολογικών κατοίκων , ( Νοεμ. 2020).α Κρατικός προϋπολογισμός 2021 , (Δεκ. 2020) .(Ρυθμίσεις για την προστασία της δημόσιας υγείας από τις συνέπειες της πανδημίας τουκορωνοϊού COVID- 19 , την ενίσχυση των μέσων μαζικής μεταφοράς , την επιτάχυνση τηςαπονομής των συντάξεων , τη ρύθμιση οφειλών προς τους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησηςκαι άλλες κατεπείγουσες διατάξεις, (Δεκ . 2020).ν Διενέργεια Γενικών Απογραφών έτους 2021 από την Ελληνική Στατιστική Αρχή , επείγουσεςρυθμίσεις για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της Πανδημίας του κορωνοϊού COVID-19επείγουσες δημοσιονομικές και φορολογικές ρυθμίσεις και άλλες διατάξεις, (Φεβρ. 2021).

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.