Πεζοδρόμιο….Ποιο πεζοδρόμιο;

Πεζοδρόμιο με λακκούβες και σπασμένες πλάκες. Πεζοδρόμιο που έχει καταληφθεί από παρκαρισμένα αυτοκίνητα. Πεζοδρόμιο,αδιάβατο για τους ΑΜΕΑ. Πεζοδρόμιο, ποιο πεζοδρόμιο;

Αυτή είναι η εικόνα του πεζοδρομίου της οδού Δωδώνης λίγο πριν το στρατόπεδο Βελισσαρίου, όπως την κατέγραψε ο φωτογραφικός Φακός του EpirusATM

Όπως φαίνεται καθαρά στις εικόνες είναι κατεστραμμένο και οι πλάκες διαλυμένες. Δεν υπάρχουν πλάκες «οδηγοί» για άτομα χωρίς όραση και φυσικά ούτε σημείο  που να διαθέτει ράμπα ώστε να διευκολύνεται η πρόσβαση/διέλευση για τα αναπηρικά αμαξίδια και τα παιδικά καροτσάκια αλλά και να διέθετε, η πρόσβαση είναι σχεδόν αδύνατη. Τα αυτοκίνητα επίσης έχουν καταλάβει τα πεζοδρόμια μετατρέποντάς τα σε χώρους στάθμευσης.

«Ούτε πεζός δεν μπορείς να περπατήσεις,πόσο μάλλον μία μητέρα με καροτσάκι που έχει μέσα το μωρό της ή κάποιος ΑΜΕΑ με το αναπηρικό του αμαξίδιο. Η κατάσταση είναι τραγική,ούτε τη δεκαετία του 50 δεν ήταν έτσι τα πεζοδρόμια» μας λέει ένας κάτοικος της περιοχής.

«Είναι αδύνατον να περπατήσεις» μας λέει ένας μαθητής του ΕΠΑΛ και σημειώνει ότι«το πεζοδρόμιο είναι κατεστραμμένο, βομβαρδισμένο τοπίο, είναι επικίνδυνο για πεζούς και απροσπέλαστο για άτομα με κινητικές δυσκολίες.»

Όπως τονίζει ένας αλλος «Πρώτα απ’ όλα είναι ζήτημα αισθητικής της πόλης να έχουμε σωστά πεζοδρόμια αλλα δεν είναι δυνατόν να  βγαίνουν οι πολίτες από το σπίτι τους ή τη δουλειά τους  και να μην μπορούν να περπατήσουν.» Και συνεχίζει λέγοντας οτι «πέρα από  τις συζητήσεις και τις ανακοινώσεις για την ενοποιημένη πλατεία, ας δούνε λίγο και τα υπόλοιπα  Γιάννενα που είναι γενικώς μια πόλη με κατεστραμμένα ή παραδομένα στα σταθμευμένα αυτοκίνητα πεζοδρόμια, μια πόλη η οποία τιμωρεί τα άτομα με κινητικά προβλήματα, τους πεζούς και τους γονείς που έχουν μωρά σε καροτσάκια.» 

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.