Η ένωση καλλιτεχνών Ηπείρου για την απάντηση του δήμου για το ΔΗΠΕΘΕ

Ένωση καλλιτεχνών Ηπείρου:

«Κάθε όριο προκλητικότητας ξεπερνάει η ανακοίνωση του Δήμου Ιωαννιτών η οποία αντί να απαντά και να απολογείται σχετικά με τις καταγγελίες της Ένωσης Καλλιτεχνών Ηπείρου για αδιαφανείς διαδικασίες και πρακτικές στο ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων, τροφοδοτεί τα ΜΜΕ και τους δημότες της πόλης με ψεύδη, ανακρίβειες και αοριστολογίες.

  1. Δεν απαντά στην καταγγελία ότι η νέα ανάθεση ποσού 40.000 δεν έγινε μετά από απόφαση του ΔΣ αλλά απευθείας από την πρόεδρο κα Κωτσαντή. Ισχυρίζεται ψευδώς ότι απόφαση νομιμοποιείται από την τριμελή επιτροπή αξιολόγησης. Κανένα τέτοιο δικαίωμα δεν έχει η συγκεκριμένη επιτροπή. Ούτε ο κανονισμός λειτουργίας του ΔΗΠΕΘΕ, ούτε η προγραμματική σύμβαση με το ΥΠ.ΠΟ.Α, ούτε φυσικά άλλη προηγούμενη απόφαση του ΔΣ που επικαλείται δεν το επιτρέπουν.
  2. Δεν απαντά αν υπήρξε ανοικτή πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος προς το καλλιτεχνικό δυναμικό της πόλης το οποίο ισχυρίζεται ΨΕΥΔΩΣ ότι στηρίζει. Ο λόγος είναι προφανής. ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΕ ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΙΚΤΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ.
  3. Δεν απαντά στην καταγγελία ότι δεν υπήρξε έγκριση του προϋπολογισμού εκ μέρους του ΔΣ του ΔΗΠΕΘΕ για την κατάπτυστη ανάθεση του έργου: «Από γιορτή σε γιορτή-Η Πασκαλιά της λευτεριάς». Ο λόγος είναι προφανής. ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΕ ΚΑΜΙΑ ΕΓΚΡΙΣΗ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΔΣ του ΔΗΠΕΘΕ.
  4. Δεν απαντά στην καταγγελία αν έγινε «διερεύνηση του τρόπου υλοποίησης της παραγωγής του φθινοπώρου 2020 που το ΔΣ ανάθεσε σε μέλος του». Και φυσικά όχι μόνο δεν απαντά αλλά ούτε ενημερώνει το κοινό ότι η συγκεκριμένη παραγωγή, που δεν διερευνήθηκε, όπως δεσμεύτηκε ο Δήμαρχος, εξοφλήθηκε κανονικά χωρίς να παρουσιαστεί έστω και σε Video!
  5. Ισχυρίζεται ΨΕΥΔΩΣ ότι η πρόεδρος είχε δικαίωμα να υπογράψει συμβάσεις ανάθεσης για παραγωγή που αποφάσισε η επιτροπή και ότι όλα έγιναν καλώς. Παρόλα αυτά , δύο ώρες μετά, ορίζει εκτάκτως συνεδρίαση για σύγκλιση ΔΣ την Μεγάλη Τρίτη και εκτός από την επιλογή καλλιτεχνικού διευθυντή προσθέτει εκ των υστέρων σαν θέμα την «έγκριση από το ΔΣ της πρότασης της 3μελούς επιτροπής και την επικύρωση των καταρτισθέντων συμβάσεων». Είχε τελικά δικαίωμα η πρόεδρος να υπογράψει συμβάσεις και να προχωρήσει σε αναθέσεις ΝΑΙ ή ΟΧΙ; Αν είχε, γιατί έρχεται το θέμα στο ΔΣ εκ των υστέρων; Η ερώτηση είναι ρητορική και αρμόδια είναι να απαντήσουν τα δικαστήρια τα οποία η Δημοτική Αρχή βάζει στο κάδρο μιλώντας για «συκοφαντίες» εκ μέρους της Ένωσης Καλλιτεχνών…
  6. Δεν απαντά προς τι η βία να γίνει η συγκεκριμένη ανάθεση πέντε (!) μόλις ημέρες πριν την πρόσληψη καλλιτεχνικού διευθυντή ούτε αν η απόφαση της αυτή δεσμεύει τον νέο διευθυντή/διευθύντρια.»

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.