ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΤΑ Ν. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ:ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΔΗΜΩΝ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ ΚΑΙ ΒΟΡ. ΤΖΟΥΜΕΡΚΩΝ

ΚΥΡΗΞΗ ΣΤΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ – ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΧΗΣ ΑΠΟ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΕΡΓΑΣΙΑ ΑΦΟΡΑ ΣΤΗ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ

    Η επιλογή της κυβέρνησης για τη σύσταση Αναπτυξιακών Οργανισμών των Δήμων, είναι κεντρική επιλογή, αφού αποτελεί  τομή για την διεύρυνση της επιχειρηματικής λειτουργίας των δήμων. Γι αυτό άλλωστε και η αρμοδιότητα για τη δημιουργία τους, περνά πλέον στην Οικονομική Επιτροπή ώστε να περιορίζονται οι αντιδράσεις των δημοτικών Συμβουλίων. Ουσιαστικά δίπλα σε κάθε δήμο η κυβέρνηση φιλοδοξεί να δημιουργήσει άλλον ένα που θα λειτουργεί ως επιχείρηση.

    Αυτή η επιδίωξη δεν θα άφηνε αδιάφορο το Δήμο Ιωαννιτών, ο οποίος μετατρέπεται σε πρωτοπόρο στην υλοποίηση της κυβερνητικής πολιτικής σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων. Με αυτό το σκεπτικό έφερε ήδη προς ψήφιση τη δημιουργία του Αναπτυξιακού Οργανισμού Δήμων Ιωαννιτών και Βορ. Τζουμέρκων, την οποία και καταψήφισε το Δημοτικό Συμβούλιο για λόγους που κυρίως δεν αφορούν την πολιτική διαφωνία στην επιχειρηματική λειτουργία των Δήμων. Προφανώς, κατά τη γνωστή του τακτική και εκμεταλλευόμενος για ακόμα μια φορά τις τροπολογίες της κυβέρνησης είναι θέμα χρόνου να επαναφέρει το θέμα παρά τις διαφωνίες της πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου. 

    Ο Αναπτυξιακός Οργανισμός των Δήμων Ιωαννιτών-Βορ. Τζουμέρκων, που ήρθε προς  ψήφιση θα στοιχίσει 240.000€ για τα Γιάννενα και 60.000€ για τα Βορ. Τζουμέρκα. Θα έχει ουσιαστικά μόνο 2 ακριβοπληρωμένες θέσεις Διευθύνοντα Συμβούλου και Τεχνικού Διευθυντή και θα συμπληρώνεται με εργαζόμενους με ευέλικτες σχέσεις εργασίας όπως συμβάσεις έργου, και συμβάσεις μίσθωσης έργου. Θέλουν να τελειώνουν με τη μόνιμη και σταθερή εργασία. Γι αυτό προβλέπουν μόνο ελαστικές σχέσεις εργασίας με ελάχιστους καλοπληρωμένους και δεκάδες κακοπληρωμένους και χωρίς δικαιώματα εργαζομένους σε ομηρία. 

    Θα αναλαμβάνει αρμοδιότητες όλων κυριολεκτικά των υπηρεσιών του Δήμου: Τεχνικής Υπηρεσίας, Οικονομικών Υπηρεσιών, Δημοτικής περιουσίας, Τουρισμού και Αγροτικής Ανάπτυξης, Πληροφορικής & Προγραμματισμού, Περιβάλλοντος, Υπηρεσιών Δόμησης, Πρόνοιας & Κοινωνικής Πολιτικής, Πολιτικής Προστασίας και έργων ΑΠΕ, αλλά και αρμοδιότητες των Νομικών Προσώπων : διοργάνωση εκδηλώσεων πολιτιστικού χαρακτήρα, υπηρεσίες επικοινωνίας και ενημέρωσης, δραστηριότητες κοινής ωφελείας  και δημοσίων αγαθών όπως το νερό, δράσεις κοινωνικής πολιτικής. Επιπλέον όμως θα έχει αρμοδιότητες ιδιωτικής επιχείρησης όπως η μελέτη της αγοράς  για λογαριασμό επιχειρήσεων και φορέων της περιοχής και η διοργάνωση συνεδρίων, και μάλιστα η επιδίωξη είναι να γίνει μια ανταγωνιστική επιχείρηση με βάση τις δηλώσεις του Αντιδημάρχου Οικονομικών στο Δημοτικό Συμβούλιο. 

    Είτε με το καρότο των υψηλών μισθών είτε με το μαστίγιο των ελαστικών σχέσεων εργασίας θα διασφαλιστεί ότι οι παρα-υπηρεσίες του Αναπτυξιακού Οργανισμού δεν θα λογοδοτούν σε κανένα παρά μόνο στο διοικητικό συμβούλιο, επαναφέροντας τις πρακτικές των αμαρτωλών αναπτυξιακών επιχειρήσεων που ζήσαμε και παλιότερα στο Δήμο Ιωαννιτών για τις οποίες ακόμα πληρώνουν οι Γιαννιώτες. 

    Ακόμα και χωρίς τις αμαρτίες του παρελθόντος όμως ο Αναπτυξιακός Οργανισμός με το ελάχιστον προσωπικό, θα παραχωρεί αρμοδιότητες σε ιδιώτες και με αυτό τον τρόπο θα εισάγει την ανταποδοτικότητα σε όλες τις δημοτικές υπηρεσίες με τους Γιαννιώτες να πληρώνουν διπλά και τρίδιπλα. 

    Με τέτοιο «πολυεργαλείο» στα χέρια της Δημοτικής Αρχής Ιωαννίνων και τη διακηρυγμένη θέση για τη «συνδρομή των ιδιωτών» όπως συνηθίζει να λέει ο Δήμαρχος κάθε φορά που ιδιωτικοποιεί μια υπηρεσία οι εργαζόμενοι του Δήμου μπορούμε να είμαστε σίγουροι ότι θα σταματήσει οποιαδήποτε προσπάθεια για προσλήψεις μονίμου προσωπικού, αφού όποια δημοτική υπηρεσία δεν θα μπορεί πλέον να ασκήσει τις αρμοδιότητές της, αυτές θα παραχωρούνται στον αναπτυξιακό οργανισμό. 

    Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ στην συνεδρίασή του αποφάσισε, να ενημερώσει όλους τους συναδέλφους, για αυτή την εξέλιξη και να κηρύξει στάση εργασίας την ημέρα που θα ψηφίζεται ο Αναπτυξιακός Οργανισμός. Καλούμε τους συναδέλφους : 

  • Να συμμετέχουν στην ΑΠΕΡΓΙΑ-ΑΠΟΧΗ που έχει κηρύξει η ΠΟΕ ΟΤΑ από όλες τις διαδικασίες εισαγωγής και λήψης απόφασης στα αρμόδια όργανα (Δημοτικά Συμβούλια, Οικονομικές Επιτροπές κ.λπ.) που αφορούν την σύσταση και συγκρότηση «Αναπτυξιακού Οργανισμού των Ο.Τ.Α.».
  • Να συμμετέχουν στην στάση εργασίας την ημέρα που θα συζητηθεί το θέμα. 
  • Να συμμετέχουν στην απεργία της Πρωτομαγιάς την Πέμπτη 6 Μάη και στην συγκέντρωση στις 10:00μμ στην ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ 

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.