Με σύνθημα κάτω τα χέρια από το οχτάωρο τιμήθηκε η εργατική πρωτομαγιά

Συγκέντρωση και πορεία πραγματοποιήθηκε σήμερα στα Ιωάννινα όπου με επίκεντρο τις αντιδράσεις στο νομοσχέδιο για τα εργασιακά που προωθεί η κυβέρνηση -και κυρίως τις αλλαγές που αφορούν το 8ωρο- τιμήθηκε, η Εργατική Πρωτομαγιά.

Οι εργαζόμενοι  βρίσκονται μπροστά σε μία  ιστορική πρόκληση, γιατί 135 χρόνια μετά την αιματοβαμμένη απεργία στο Σικάγο για το 8ωρο, η κυβέρνηση  νομοθετεί το 10ωρο με νομοσχέδιο που αναμένεται να φέρει σε ψήφιση το επόμενο διάστημα ο Υπουργός Κωστής Χατζηδάκης.

Η αντιπολίτευση σύσσωμη, τα σωματεία και τα συνδικάτα πραγματοποιούν κινητοποιήσεις,  από σήμερα Πέμπτη με  συγκεντρώσεις και πορείες προσπαθώντας με αυτό τον τρόπο να σταματήσουν τα σχέδια της κυβέρνησης και να προστατεύσουν το οκτάωρο τον περιορισμό των συνδικαλιστικών ελευθεριών και τα  εργασιακά κατοχυρωμένα δικαιώματα που δεν κατάφερε να αλλάξει όπως λένε, ούτε η τρόικα τον καιρό των μνημονίων. Με τις κινητοποιήσεις θέλουν να στείλουν ηχηρό μήνυμα στην κυβέρνηση για την κατάργηση του 8ώρου, τις ατομικές συμβάσεις εργασίας, το άνοιγμα της κυριακάτικης εργασίας σε περισσότερους κλάδους και την επιχειρούμενη αποδυνάμωση του δικαιώματος της απεργίας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.