Μ. Τζούφη: «Τιμούμε την Εργατική Πρωτομαγιά και λέμε ΟΧΙ στο αντεργατικό έκτρωμα της ΝΔ»

Σήμερα, 6 του Μάη, τιμούμε την Εργατική Πρωτομαγιά και στέλνουμε ηχηρό μήνυμα στην κυβέρνηση: «να μην τολμήσει να φέρει προς ψήφιση στη Βουλή το αντεργατικό έκτρωμα». Όλες και όλοι μαζί, εργαζόμενοι και άνεργοι, νέοι και συνταξιούχοι, δίνουμε τη μάχη για το δικαίωμα όλων σε μόνιμη, σταθερή δουλεία με αξιοπρέπεια. Τα κατεκτημένα δικαιώματα της 8ωρης εργασίας, της κοινωνικής ασφάλισης, της άδειας, της ξεκούρασης και της εξισορρόπησης επαγγελματικής και προσωπικής ζωής είναι αδιαπραγμάτευτα και δε χαρίζονται σε κανέναν. 

Όσο και αν η Νέα Δημοκρατία, εκμεταλλευόμενη την πανδημία, προσπαθεί να ανατρέψει τις εργασιακές σχέσεις και συνθήκες δεκαετιών, θα βρει απέναντί της τον κόσμο της εργασίας. Τον κόσμο της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας και ειδικά, τη νεολαία και τις γυναίκες που πλήττονται περισσότερο από την επισφάλεια, τις μισθολογικές και επαγγελματικές ανισότητες, τις διακρίσεις στην επαγγελματική εξέλιξη.

Με αλληλεγγύη, ενότητα και δυναμισμό, απεργούμε σήμερα για την προστασία της ζωής και της εργασίας, για ισχυρό δημόσιο σύστημα υγείας και παιδείας, για ισχυρό  κοινωνικό κράτος μακριά από τον εργασιακό Μεσαίωνα που οραματίζεται η κυβέρνηση της ΝΔ.

ΟΧΙ στην κατάργηση του 8ωρου

ΟΧΙ στην απλήρωτη ελαστική εργασία 

ΟΧΙ στη διάλυση των εργασιακών σχέσεων και την συρρίκνωση των δικαιωμάτων

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.