ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΤΑ Ν. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ:   ΦΑΜΠΡΙΚΑ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΑΠΟΚΟΜΙΔΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΤΑ Ν. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ:   Με μια νέα ανάθεση της αποκομιδής απορριμμάτων στην EnAct, για άλλους δύο μήνες και χωρίς καν τις τυπικές διαγωνιστικές διαδικασίες προχωράει  ο Δήμος Ιωαννιτών. Η νέα αυτή απευθείας διαπραγμάτευση χωρίς προηγούμενη δημοσίευση είναι η 5η κατά σειρά σύμβαση με την ίδια φυσικά εταιρία. Συγκεκριμένα : 

    Ο Δήμος Ιωαννιτών υπέγραψε την πρώτη σύμβαση με την ΕnAct στις 13-10-2020 για 2 μήνες και 1.000 τόνους μηνιαίως με δαπάνη 127.224€. Η τιμή αυτή προέκυψε απ’την Εκτελεστική Επιτροπή και όχι από μελέτη . Σε αυτή τη τιμή που όρισε η Δημοτική Αρχή από μόνη της, ήρθε να πανηγυρίσει το γεγονός ότι η εταιρία της έδωσε και 5% έκπτωση 

    Η λήξη της σύμβαση θα ήταν στις 13-12-2020 και τότε η ΟΕ αποφάσισε την παράταση της σύμβασης λόγω των εορτών των Χριστουγέννων, μέχρι 12-2-2020 δηλαδή 2 μήνες ακόμα αλλά με τα μισά λεφτά δηλαδή με 63.612

    Ακολούθησε νέα σύμβαση με απευθείας ανάθεση με την ίδια φυσικά εταιρία, την EnAct λίγο πριν λήξει η προηγούμενη σύμβαση, δηλαδή στις  8-2-2021 για ακόμα 2 μήνες και 1.000 τόνους κάθε μήνα. Η δαπάνη για ακόμα μια φορά ήταν 127.224

    Η σύμβαση θα έληγε στις 9-4-2021 οπότε και η ΟΕ αποφάσισε ότι εξαιτίας των εορτών του Πάσχα έπρεπε να δώσει νέα παράταση μέχρι 8-6-2021 δηλαδή 2 μήνες ακόμα αλλά πάλι με τα μισά λεφτά, δηλαδή 63.612€ 

    Πριν καν περάσει το δίμηνο, η δημοτική αρχή έπρεπε να ανακαλύψει νέο πρόσχημα για να δώσει ξανα χωρίς καν διαγωνιστικές διαδικασίες την αποκομιδή σε ιδιώτες και έτσι ανακάλυψε την «τρέχουσα υγειονομική κρίση» και την ανάγκη για «αδιάλειπτη παροχή των υπηρεσιών καθαριότητας» 

    Έτσι σήμερα Δευτέρα 10 Μάη 2021 έρχεται προς ψήφιση στην Οικονομική Επιτροπή νέα  απευθείας διαπραγμάτευση χωρίς προηγούμενη δημοσίευση φυσικά πάλι με την EnAct πάλι για 2 μήνες και φυσικά πάλι με δικαίωμα ανανέωσης για άλλους δύο μήνες. 

     Με αυτό τον παρελκυστικό τρόπο ο Δήμος Ιωαννιτών έχει δώσει τους τελευταίους 7 μήνες, 380.000€ για αποκομιδή απορριμμάτων με 12 εργαζόμενους. Όσα χρήματα δηλαδή θα μπορούσε να πληρώσει  για να δουλεύουν 19 μόνιμοι εργάτες για έναν ολόκληρο χρόνο.  

    Τα λαϊκά στρώματα που πληρώνουν, οι δεκάδες χιλιάδες άνεργοι της πόλης μας που ψάχνουν για μόνιμη και σταθερή δουλειά, μπορούν πλέον να καταλάβουν ποιος κερδίζει και ποιος χάνει απ’ την συνειδητή, πολιτική επιλογή της Δημοτικής Αρχής να προχωρά σε ιδιωτικοποίησεις αντί για μόνιμες προσλήψεις. 

    Απαιτούμε να σταματήσει αυτή η φάμπρικα των ιδιωτικοποιήσεων και να ξεκινήσουν άμεσα οι διαδικασίες για προσλήψεις μονίμου προσωπικού. 

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.