Αναφορά της Λίνας Μενδώνη στην Αρχαία Νικόπολη κατά τη διάρκεια της συνέντευξης

Ιδιαίτερη ήταν η αναφορά της Υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη στην Αρχαία Νικόπολη κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησε παρουσιάζοντας την πρόταση για τις Πολιτιστικές Διαδρομές την οποία εκπόνησε το Υπουργείο και υπέβαλλε για χρηματοδότηση στο Ταμείο Ανάκαμψης.
Συγκεκριμένα η κ.Μενδώνη αναφερόμενη στη διαδρομή στα Βήματα του Αποστόλου Παύλου επεσήμανε ότι έχουν προταθεί η συντήρηση των ψηφιδωτών της Βασιλικής Α, του Δομετίου και της Βασιλικής Δ, καθώς και η αποκατάσταση Πύλης Βασιλικής Β ́ Αλκίσωνος. “Τα μνημεία είναι είναι πολύ γνωστά. Η Νικόπολη άλλωστε είναι και μια περιοχή η οποία ετοιμάζει την υποψηφιότητά της για τον κατάλογο των μνημείων της Παγκόσμιας Κληρονομιάς, επομένως θέλουμε να την ενισχύσουμε με παρεμβάσεις ουσιαστικές στον αρχαιολογικό χώρο” είπε χαρακτηριστικά η Υπουργός Πολιτισμού. Η κ. Μενδώνη έκανε και δεύτερη αναφορά στην Αρχαία Νικόπολη στην διαδρομή που αφορά την Εγνατία Οδό λέγοντας ότι επιθυμία του Υπουργείου είναι να αποκατασταθεί στο μέγιστο ο αρχαιολογικός χώρος με εργασίες αποκατάστασης του Παλατίου, δηλαδή του Οίκου του Γεωργίου Εκδίκου, και του άμεσου περιβάλλοντος χώρου.

πηγη: Δημοτική ραδιοφωνία Πρέβεζας

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.