Ενεργειακή Αναβάθμιση του συστήματος οδοφωτισμού στον Δήμο Κόνιτσας.

δελτιο τύπου Δήμου Κόνιτσας:

    Σε εξέλιξη βρίσκεται στον δημοτικό φωτισμό του Δήμου Κόνιτσας η διαδικασία αντικατάστασης των υφιστάμενων λαμπτήρων με νέους τύπου LED.  

    Πρόκειται για το έργο/ πρόγραμμα: “Αναβάθμιση του συστήματος οδοφωτισμού του Δήμου Κόνιτσας με σκοπό την εξοικονόμηση ενέργειας και τη μείωση του κόστους λειτουργίας»  για το οποίο η διαδικασία ξεκίνησε από την προηγούμενη δημοτική περίοδο και οι περαιτέρω απαιτούμενες ενέργειες συνεχίστηκαν και ολοκληρώθηκαν από την σημερινή δημοτική αρχή τον Ιούλιο του 2020.  

    Σκοπός του έργου είναι η εξοικονόμηση ενέργειας με τη μείωση του κόστους λειτουργίας, αλλά και η αναβάθμιση του δημοτικού φωτισμού σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά πρότυπα.    Είναι γνωστό στους Δημοτικούς Συμβούλους και στους Προέδρους των Κοινοτήτων ότι ο Δήμος δεν είχε δικαίωμα να προβεί σε άλλη προμήθεια λαμπτήρων για τον δημοτικό φωτισμό και να αναθέσει σε ιδιώτες την εργασία, όπως συνέβαινε τα προηγούμενα έτη. Εξ αιτίας αυτού του λόγου υπήρχαν καθυστερήσεις στην αλλαγή των καμένων λαμπτήρων στις Κοινότητες του Δήμου μας.  

Το θέμα των καθυστερήσεων ετέθη προς συζήτηση από Δημοτικούς Συμβούλους σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Εκεί έλαβαν γνώση όλα τα μέλη του, ότι δεν υπάρχει άλλη νόμιμη λύση για την αντικατάσταση των καμένων λαμπτήρων. 

Θεωρούμε ότι στο εξής αφού ολοκληρωθεί η αλλαγή των λαμπτήρων με τους νέου τύπου LED, θα ομαλοποιηθεί η κατάσταση. 

Ο Δήμος σε συνεργασία με τον ανάδοχο έχει φροντίσει να επιλυθούν προβλήματα που έχουν προκύψει και ενδεχομένως θα προκύψουν,  ενεργώντας προς το συμφέρον των δημοτών και του Δήμου γενικότερα. Οι αναφορές στο θέμα που δημοσιεύθηκαν στο διαδίκτυο το προηγούμενο διάστημα, ότι δήθεν ο Δήμος δεν προβαίνει σε αντικατάσταση λαμπτήρων, αποτελούν ανακρίβειες και σαφώς δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. 

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.