Το ΠΕΑΚΙ τιμά τον ποντιακό ελληνισμό

Από το 1994 η Βουλή των Ελλήνων, καθιέρωσε την 19η Μαΐου ως Ημέρα Μνήμης της γενοκτονίας του Ποντιακού λαού. Γιατί οι Λαοί δεν πρέπει να λησμονούν. Πρέπει να έχουν μνήμη. 

Στο λεκανοπέδιο Ιωαννίνων, υπάρχουν εκατοντάδες συμπολίτες μας που κατάγονται από περιοχές του Πόντου, ενώ υπάρχουν τρεις τοπικές Κοινότητες που δημιουργήθηκαν από οικογένειες ποντίων: Η Ανατολή, η Νεοκαισάρεια και η Μπάφρα.

Το Πανηπειρωτικό Στάδιο Ιωαννίνων, κατασκευάστηκε σε έκταση πολλών στρεμμάτων, που είχε παραχωρήσει στο κράτος η πρώην Κοινότητα Ανατολής, με την ολοκλήρωση του σημαντικού αυτού αθλητικού κέντρου να επιτυγχάνεται, ύστερα από πολλά εμπόδια στις αρχές της δεκαετίας του ’90.

Η Ε.Δ. του ΠΕΑΚΙ, με σεβασμό στη μνήμη των χιλιάδων Ποντίων που εξοντώθηκαν, και ως τιμή στις μετέπειτα γενιές του Ποντιακού λαού και των ανθρώπων που σήμερα κατοικούν στην Ανατολή Ιωαννίνων και στις άλλες προσφυγικές Τ.Κ., αποφάσισε, από σήμερα Τετάρτη, 19 Μαΐου 2021, η σημαία με τον αετό του Πόντου να κυματίζει, μόνιμα, στο Πανηπειρωτικό Στάδιο.

«Η απόφασή μας, να κυματίζει η σημαία του Πόντου, στο Πανηπειρωτικό, αποτελεί για εμάς μια ελάχιστη, αλλά ουσιαστική τιμή, στους χιλιάδες ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους κατά την περίοδο 1914-1923. Το Πανηπειρωτικό βρίσκεται σε έκταση της τότε Κοινότητας Ανατολής και ως ένδειξη τιμής και ιστορικής μνήμης, από σήμερα η σημαία του Πόντου θα κυματίζει σε αυτόν εδώ τον χώρο», αναφέρει σε δήλωσή του, ο πρόεδρος της Ε.Δ. του ΠΕΑΚΙ, Παντελής Κολόκας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.