Ιωάννινα: Μνημόνιο για την κατάρτιση στα αρωματικά φυτά

Υπογράφηκε σήμερα το μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Ιωαννιτών και του ΚΕΚ του ΟΑΕΔ για την έναρξη των προγραμμάτων εκπαίδευσης στην καλλιέργεια και την τυποποίηση αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών.

Είναι η πρώτη φορά όπου ο Δήμος Ιωαννιτών υλοποιεί συγκεκριμένα προγράμματα μετά από πρωτοβουλία του Αντιδημάρχου Αγροτικής Ανάπτυξης Βασίλη Βλέτσα και με στόχο την ενίσχυση του πρωτογενούς τομέα της περιοχής.

Ο Δήμαρχος Μωυσής Ελισάφ ευχαρίστησε τα στελέχη του ΟΑΕΔ για την συνεργασία που έχει αναπτυχθεί και συνεχώς ενισχύεται ενώ εξήρε την προσπάθεια του τομέα Αγροτικής Ανάπτυξης του Δήμου.

«Είναι η πρώτη φορά που έχουμε μια τέτοια εποικοδομητική συνεργασία  που στοχεύει στην εκπαίδευση ανέργων. Είναι σημαντικό να κατευθύνουμε νέους στον πρωτογενή τομέα και την αγροτική παραγωγή αλλά με όλα τα εφόδια που θα τους δώσουν δυνατότητα να κάνουν με τον καλύτερο τρόπο τη δουλειά τους» ανέφερε σε δηλώσεις του ο δήμαρχος.

Ο Διευθυντής του ΚΕΚ ΟΑΕΔ Αργύρης Κύρκος από την πλευρά του σημείωσε ότι το πρόγραμμα γίνεται για πρώτη φορά στο Δήμο Ιωαννιτών. «Θεωρώ ότι είναι η καλύτερη έναρξη που κάνει ο δήμος για την στήριξη του πρωτογενούς τομέα», τόνισε.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.