Μ. Τζούφη: «Η κυβέρνηση κάνει πως δεν ακούει τις αντιδράσεις για τη συνεπιμέλεια»

https://www.youtube.com/watch?v=um5rdVa8Wxc

«Η κυβέρνηση, άκαμπτη και αμετακίνητη επιμένει στην ψήφιση του νομοσχεδίου για την αναγκαστική συνεπιμέλεια, ενός νομοσχεδίου βαθιά διχαστικού και προβληματικού που θα επηρεάσει αρνητικά γονείς και παιδιά», τόνισε η Μερόπη Τζούφη κατά τη διάρκεια της συζήτησης στην ολομέλεια της Βουλής.
Η βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ επεσήμανε πως «για τη ΝΔ δεν έχει καμία σημασία η γνώμη του Συνηγόρου του Πολίτη και της Διεθνούς Αμνηστίας, των γυναικείων οργανώσεων, των επιστημονικών και θεσμικών φορέων και των κομμάτων της αντιπολίτευσης», ενώ ανέφερε με νόημα πως κυβέρνηση και υπουργός Δικαιοσύνης «κάνουν πως δεν ακούν», ακόμα και όταν πρόκειται για πρωτοφανείς αντιδράσεις και διαφωνίες από βουλευτές της ΝΔ.
Παράλληλα, κατηγόρησε την κυβέρνηση για μεροληπτική νομοθέτηση και επιβολή οριζόντιων μέτρων, τα οποία εκφυλίζουν την ισότητα των φύλων και τα διεθνώς αναγνωρισμένα δικαιώματα των παιδιών. Επίσης ανέφερε πως το «νομοσχέδιο Τσιάρα» διαστρεβλώνει το προοδευτικό οικογενειακό δίκαιο της χώρας, εντείνοντας τις αντιδικίες και το πολωτικό κλίμα μεταξύ των γονέων.
Υπογράμμισε επίσης πως ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει όλες τις μορφές επιμέλειας και επικοινωνίας παιδιών και γονέων, την ενίσχυση των δομών συμβουλευτικής και διαμεσολάβησης, όπως και την ίδρυση των οικογενειακών δικαστηρίων. Κλείνοντας, ανέφερε ότι «η συνεπιμέλεια αφορά στις ανθρώπινες σχέσεις και δεν μπορεί να χωρέσει σε αναχρονιστικά νομοσχέδια, τα οποία υπονομεύουν το συμφέρον των παιδιών και ναρκοθετούν τις σύγχρονες οικογενειακές ανάγκες».

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.