Αναφορά Στον Συντονιστή Της Αποκεντρωμένης για το θέμα των ΜΑΠ απο το σύλλογο εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Ιωαννινων

    Στο Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου – Δυτ. Μακεδονίας κ Μιχελάκη παρέδωσε ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ, αναφορά για το θέμα της χορήγησης των Μέσων Ατομικής Προστασίας (ΜΑΠ) στους εργαζόμενους του Δήμου Ιωαννιτών. 

    Η αναφορά επισημαίνει ότι ο Δήμος Ιωαννιτών συνειδητά δεν προχώρησε έγκαιρα στις ενέργειες για την προμήθεια των ΜΑΠ, αφού πέρα από την αδιαμφισβήτηση υποχρέωση τήρησης του Νόμου, και ο Σύλλογος είχε ενημερώσει εγγράφως και είχε ζητήσει να ξεκινήσουν οι χρονοβόρες διαδικασίες πράγμα το οποίο με μικρότερες ή μεγαλύτερες καθυστερήσεις έγινε στους υπόλοιπους Δήμους. 

    Επιπλέον, ο Δήμος Ιωαννιτών ποτέ δεν εξέτασε εναλλακτικές λύσεις μικρότερων διαγωνισμών ώστε να μην εργάζονται απροστάτευτοι οι εργαζόμενοι με αποτέλεσμα 2 χρόνια μετά την ψήφιση της νομοθεσίας οι εργαζόμενοι να μην φέρουν τα ΜΑΠ που προβλέπονται και να έχουν σημειωθεί δεκάδες εργατικά ατυχήματα (κάποια από τα οποία σοβαρά) τα οποία θα μπορούσαν είτε να αποφευχθούν είτε να μην είναι τόσο σοβαρά αν τους είχαν δοθεί τα ΜΑΠ

    Η παράβαση του Νόμου που θέτει σε κίνδυνο την υγεία, τη σωματική ακεραιότητα και τη ζωή των εργαζόμενων έρχεται να προστεθεί στην παράβαση του Νόμου για την αποτίμηση σε χρήμα των ΜΑΠ και του γάλακτος που δεν δόθηκε για όλο το 2020. Την ίδια στιγμή δηλαδή που οι δαπάνες για την αγορά τους, προϋπολογίστηκαν για τον προσδιορισμό των ανταποδοτικών τελών και ο Δήμος τα εισέπραξε απ τα λαϊκά στρώματα, δεν απέδωσε ποτέ στους εργαζόμενους ούτε τα ΜΑΠ, ούτε το γάλα, ούτε το αντίτιμο σε χρήμα 

    Τέλος, όπως αποδεικνύεται, ενώ ο Δήμος Ιωαννιτών είχε λάβει εξώδικη διαμαρτυρία από τις 4 Ιανουαρίου 2021, η Εκτελεστική Επιτροπή του Δήμου εισηγήθηκε προς την Οικονομική Επιτροπή στις 22 Ιανουαρίου 2021, τον προϋπολογισμό που δεν περιελάμβανε τα οφειλόμενα ποσά με αποτέλεσμα συνειδητά ο προϋπολογισμός να μην είναι ρεαλιστικός. 

    Να σημειωθεί ότι το Δημοτικό Συμβούλιο Ιωαννίνων, στην τελευταία συνεδρίασή του  αναγνώρισε μετά από 2 χρόνια την οφειλή του 2019 πράγμα όμως που δεν αποτελεί εχέγγυο για την πληρωμή των εργαζόμενων καθώς πρέπει να ληφθεί απόφαση για αναμόρφωση του Προϋπολογισμού από την Οικονομική Επιτροπή και απόφαση για επικύρωση της αναμόρφωσης του Προϋπολογισμού απ’ το Δημοτικό Συμβούλιο ώστε να φτάσουμε στην πληρωμή των εργαζομένων.  

    Η διαδικασία, όπως περιγράφεται στον 3852/2010, προβλέπει κλήση σε απολογία των αιρετών (Δημάρχου και Αντιδημάρχου Οικονομικών) και αιτιολογημένη απόφαση του Ελεγκτή Νομιμότητας για την επιβολή πειθαρχικών ποινών με τη σύμφωνη γνώμη του πειθαρχικού συμβουλίου. 

    Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Ιωαννίνων θα συνεχίσει και θα εντείνει τις προσπάθειες για την απόδοση των ΜΑΠ στους εργαζόμενους των Δήμων των Ιωαννίνων .

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.