Β. Γιόγιακας: «Δρέπανο και Μακρυγιάλι δεν παραχωρούνται στον επενδυτή του ΟΛΗΓ»

Ο βουλευτής Θεσπρωτίας της Νέας Δημοκρατίας Βασίλης Γιόγιακας έκανε την ακόλουθη δήλωση σε συνέχεια της σύσκεψης φορέων που πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης με θέμα τη χερσαία ζώνη λιμένα Ηγουμενίτσας:

«Οι συμπολίτες μας πρέπει να γνωρίζουν ότι στην προς παραχώρηση χερσαία ζώνη του λιμένα Ηγουμενίτσας δεν περιλαμβάνεται το Δρέπανο, το Μακρυγιάλι και άλλα τμήματα που δεν κρίνονται αναγκαία για την ανάπτυξη λιμενικών δραστηριοτήτων ή την παροχή λιμενικών υπηρεσιών. Όλοι οι συναρμόδιοι φορείς εργάζονται εδώ και μήνες ώστε τα τμήματα αυτά να μπορεί να αποδοθούν «καθαρά» και νόμιμα στην τοπική κοινωνία.

Τα προτεινόμενα προς παραχώρηση τμήματα της Χερσαίας Ζώνης είναι αυτά που αναφέρονται στην Πρόσκληση προς τους υποψήφιους επενδυτές και έχουν προσδιοριστεί σύμφωνα με τις αποφάσεις του ΟΛΗΓ και του ΤΑΙΠΕΔ το 2017. Λέμε προτεινόμενα, γιατί στην Πρόσκληση προβλέπεται διαπραγμάτευση, με το ενδεχόμενο να εξαιρεθούν κάποια ακόμα τμήματα από την περιοχή που θα παραχωρηθεί.

Τα επιπλέον τμήματα που διεκδικείται να εξαιρεθούν είναι το πάρκινγκ, ο κεντρικός παραλιακός δρόμος καθώς και τμήματα της χερσαίας ζώνης στην Πλαταριά, τα Σύβοτα και τη Σαγιάδα προκειμένου να εξυπηρετούνται οι ανάγκες των παραλιακών καταστημάτων. Οι σχετικές προτάσεις έχουν τεθεί υπόψη του Υπουργού Ναυτιλίας, του Υπουργού Οικονομικών και του ΤΑΙΠΕΔ.

Ο Υπουργός Ναυτιλίας κύριος Πλακιωτάκης έχει δεσμευθεί ενώπιον των τοπικών αιρετών, σε συναντήσεις και τηλεδιασκέψεις που έχουν γίνει από τον περασμένο Ιούλιο, ότι θα ανταποκριθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στο αίτημά μας. Σε αυτή την προσπάθεια ενώνουμε τις δυνάμεις μας, οφείλοντας να γνωρίζουμε τι ακριβώς ζητάμε και τι μπορούμε να πετύχουμε».

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.