Ηγουμενίτσα: Διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα Πανελλήνιες Εξετάσεις -Άγχος και Διατροφή

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρακολούθησαν μαθητές, γονείς, αλλά και εκπαιδευτικοί τη διαδικτυακή εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 23 Μαΐου και διοργανώθηκε από το ΚΕΠ Υγείας και το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Ηγουμενίτσας, σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Διατροφικών Μελετών & Ερευνών (ΙΔΜΕ).

Στην εκδήλωση που είχε θέμα «Πανελλήνιες Εξετάσεις: Άγχος και Διατροφή» αναλύθηκαν οι τρόποι διαχείρισης του άγχους, καθώς και η σημασία της σωστής και ισορροπημένης διατροφής, κατά την αγχωτική περίοδο των εξετάσεων, από τους ομιλητές κα Σταυρούλα Κωνσταντίνου (ΦΠΨ με ειδίκευση στην Ψυχολογία, μέλος του ΚΕΠ Υγείας) και κ. Ιωάννη Σουπιό (Κλινικός Διαιτολόγος – Διαβητολόγος και Πρόεδρος του ΙΔΜΕ).

Τη συζήτηση συντόνιζε η κα Νικολέτα Λάμπρου, Υπεύθυνη του ΚΕΠ Υγείας, ενώ η κα Βασιλική Αντωνοπούλου, Κοινωνική Λειτουργός, αναφέρθηκε στον ρόλο του Κέντρου Κοινότητας.

Χαιρετισμό απηύθυνε η κα Βασιλική Τσώτου, Αντιδήμαρχος Κοινωνικής και Ψηφιακής Πολιτικής η οποία μεταξύ άλλων δήλωσε: «Κατά την απαιτητική περίοδο των εξετάσεων, η σωστή διαχείριση του άγχους, σε συνδυασμό με τη σωστή διατροφή διαδραματίζουν καταλυτικό ρόλο για τους μαθητές και κρίνεται σκόπιμο, προς αποφυγήν δυσάρεστων καταστάσεων, οι μαθητές με τη βοήθεια όλων μας να περάσουν, όσο γίνεται πιο ανώδυνα από αυτή τη δύσκολη διαδικασία. Εύχομαι σε όλους τους μαθητές που μπαίνουν στη διαδικασία των πανελλαδικών εξετάσεων να έχουν υγεία και με τα εφόδια της καλής προετοιμασίας, να πετύχουν το αποτέλεσμα που επιθυμούν. Θα ήθελα να θυμούνται πως τα αποτελέσματα των εξετάσεων δε θα προδιαγράψουν τη ζωή τους, αλλά θα αποτελέσουν την αρχή για μια σειρά από ευκαιρίες που θα τους βοηθήσουν να εκπληρώσουν τα όνειρα τους». 

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.