Ιωάννινα: Εθελοντική αιμοδοσία πραγματοποιήθηκε στην ενορία περιβλέπτου

Με στόχο τη στήριξη των συνανθρώπων μας που  χρειάζονται   αίμα για να κρατηθούν στη ζωή,  η Ενορία της Περιβλέπτου διοργάνωσε εθελοντική αιμοδοσία, η οποία πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το νοσοκομείο «Χατζηκώστα», στον ιερό ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Περιβλέπτου τη Δευτέρα το απόγευμα 31 Μαΐου.

Στο κάλεσμα της, η ενορία περιβλέπτου ανέφερε: « ας ανατρέψουμε τις συνηθισμένες προτεραιότητες στη ζωή μας. Ας κοιτάξουμε τους συνανθρώπους μας που διψούν για ζωή. Τους αδελφούς μας που περιμένουν λίγες ‘σταγόνες ανθρωπιάς’ για να νικήσουν τη μάχη για τη ζωή. Μοναχικούς ανθρώπους και όχι μόνο, που ζητούν από εμάς να γίνουμε αρωγοί, να προσφέρουμε λίγο από το αίμα μας, να τους δώσουμε ζωή» .

Ηχηρό μήνυμα προσφοράς και αλληλεγγύης αποτέλεσε η μεγάλη συμμετοχή και η ανταπόκριση  του κόσμου στο κάλεσμα αποδεικνύοντας με αυτή του την πράξη, την κοινωνική του ευαισθησία στον συνάνθρωπο και σε όποιον έχει ανάγκη  βοηθώντας τους υγειονομικούς , στην προσπάθεια που δίνουν αυτή την περίοδο. Η αιμοδοσία αποτελεί υψηλό δείγμα αλληλεγγύης. Το ανθρώπινο αίμα είναι πολύτιμο, δεν παρασκευάζεται. Λίγες σταγόνες αίμα χαρίζουν σε έναν άγνωστο συμπολίτη μας ζωή, ελπίδα και αισιοδοξία.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.