Τα “paguria” καθάρισαν τον πυθμένα της λίμνης

,

Στο πλαίσιο εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος οι Paguristas, ο Ναυτικός Όμιλος, ο Δήμος, η Κοινότητα Νήσου, ψαράδες, πολλοί εθελοντές και τέσσερις δύτες από το κέντρο καταδύσεων Deep Blue Divers που εδρεύει στα Σύβοτα,  προχώρησαν σε μία δράση  κοινωνικής ευθύνης, ταυτόχρονα συμβολική και ουσιαστική με κύριο στόχο  την ευαισθητοποίηση όλων για την προστασία της  Παμβώτιδας 

 Σήμερα το πρωί Σάββατο 5 ιουνιου 2021 μέλη των Paguristas πραγματοποίησαν καθαρισμό της παραλίμνιας περιοχής στον Μάτσικα και το Κάστρο και  δύτες βούτηξαν στα νερά της λίμνης και ανέσυραν  αντικείμενα από τον πυθμένα της  τα οποία βρισκόταν εκεί από ασυνείδητους που πέρασαν τη λίμνη για χωματερή και τα πέταξαν στον  βυθό της. Μοτοποδήλατο, ποδήλατα, λάστιχα αυτοκινήτων,μπουκάλια, καπάκια, σίδερα και κάθε λογής πλαστικό βρισκόταν στο βυθό της λίμνης Παμβώτιδας μολύνοντας τα νερά της. 

«Ο Δήμος Ιωαννιτών έχει σε προτεραιότητα την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος. Η καρδιά του εθελοντισμού χτύπησε στην παραλίμνια περιοχή. Δίνουμε το μήνυμα όλοι μαζί του εθελοντισμού και της προστασίας του περιβάλλοντος, ειδικά της λίμνης» ανέφερε σε δηλώσεις του  ο αντιδήμαρχος Βασίλης Βλέτσας. Ο Παύλος Χήτας, από τους Paguristas, δηλώνει: « Επιλέξαμε την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος για να κάνουμε τη συμβολική αυτή δράση και να στείλουμε ένα δυνατό μήνυμα. Όλοι μαζί για την σωτηρία της Παμβώτιδας γιατί η πόλη χωρίς την λίμνη δεν μπορεί να έχει μέλλον. Η λίμνη είναι η καρδιά και ο πνεύμονας της πόλης. ». Ο υπεύθυνος του κέντρου καταδύσεων Deep Blue Divers  Αλέξανδρος Μαρκέτος ανέφερε «Βρήκαμε απίθανα αντικείμενα. Ήταν μία δύσκολη επιχείρηση, καθώς έχει μεγάλη θολότητα. Με υπομονή όμως όλα γίνονται» .

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.