Ν.Ε. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ και για το θέμα του « ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟΥ» ΣΤΟ ΒΟΤΑΝΙΚΟ

 

                            ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ του τμήματος αθλητισμού της νομαρχιακής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ και  για το θέμα του  « ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟΥ» ΣΤΟ ΒΟΤΑΝΙΚΟ:

Στην πόλης μας, μετά την περίοδο διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, και τα αθλητικά έργα που πραγματοποιήθηκαν στην πόλη 2015-2019, με σχεδιασμό κάτω από δύσκολες συνθήκες επιτήρησης και μνημονίων, επανήλθαμε στην εποχή του Καλοχαιρέτα ή «κατόπιν ενεργειών μου»….. 

Μεταξύ άλλων παρεμβάσεων έγιναν το Ταρτάν στο «Ζωσιμάδες», κολυμβητήριο, πλαστικός χλοοτάπητας στο γήπεδο Λιμνοπούλας, κερκίδα, συντήρηση υποδομών, προμήθεια αθλητικού υλικού, μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις, οικονομική εξυγίανση.

Είναι γνωστό ότι είχε δρομολογηθεί από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ η ανέγερση ενός μεγάλου κλειστού γυμναστηρίου στο Βοτανικό περίπου 3500 – 4000 θέσεων. Είχαν γίνει οι απαραίτητες ενέργειες με τους εμπλεκόμενους φορείς (ΓΓΑ, Δήμο Ιωαννιτών), όπως η παραχώρηση το 2019 από το Δήμο της έκτασης στο Βοτανικό και η χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (περίπου 4-5 εκατομμύρια) με υπάρχουσα μελέτη και χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης δύο ετών.

Σήμερα δεν υπάρχει ενημέρωση για την πορεία του έργου, ακόμη χειρότερα, δε γνωρίζουμε το λόγο της εγκατάλειψης υλοποίησης του έργου. Έχουν περάσει σχεδόν δύο χρόνια και παρακολουθούμε για άλλη μια φορά προσωπικές ανακοινώσεις, όπως για μεταφορά στα Ιωάννινα ΠΡΟΚΑΤ ΚΛΕΙΣΤΟΥ γυμναστηρίου (15000 θέσεων)  δεκαεπτά ετών, από το Ελληνικό, αντί της ανέγερσης νέου. Δε γίνεται δε αναφορά για  οικονομική μελέτη, ενεργειακή, συντήρησης, εγγύησης ασφάλειας κτλ

Τελευταία παρακολουθούμε αοριστίες για μεταφορά αθλητικού υλικού (για ποια χρήση ,σε ποιους χώρους,  για ποιους κ με ποιο σχεδιασμό;) και πάντα στη λογική «κατόπιν ενεργειών μου». 

Εύλογα, λοιπόν, γεννώνται ερωτήματα: 

  • Ποιες ήταν οι θεσμικές ενέργειες, μέχρι τώρα, για την προώθηση ή απόρριψη του έργου και για ποιο λόγο; 
  • Ποιος ήταν ο σχεδιασμός, έχοντας ήδη γεμάτα ταμεία, από την ανάληψη των καθηκόντων, τον Ιούλιο του 2019;

Θεωρούμε πως είναι υποχρέωση όλων των φορέων, της τοπικής αυτοδιοίκησης πρώτου κ δευτέρου βαθμού και της ΓΓΑ, να συμβάλλουν θεσμικά, ώστε να εξυπηρετηθούν οι ανάγκες των ερασιτεχνικών σωματείων. Προέχει η ανέγερση του Νέου μεγάλου κλειστού γυμναστηρίου στην άλλη πλευρά της πόλης για τα αθλήματα κλειστού χώρου (ατομικά κ ομαδικά), καθώς και η στήριξη στα σωματεία με κριτήρια και σκοπό την υγειονομική ασφάλεια και την ομαλή λειτουργία. 

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.