Μ. Τζούφη: «Η ΝΔ επιτίθεται με μένος στον κόσμο της εργασίας»«Για νομοσχέδιο που επιτίθεται στην κοινωνική πλειοψηφία και χτυπά εργαζόμενους, ανέργους, νέους, γυναίκες και ευάλωτες ομάδες» έκανε λόγο η Μερόπη Τζούφη, μιλώντας στη Βουλή για το αντεργατικό πλαίσιο που προσπαθεί να επιβάλλει η κυβέρνηση της ΝΔ.
Απευθυνόμενη στον υπουργό Εργασίας Κωστή Χατζηδάκη υπογράμμισε: «καταργείτε το ωράριο και τις συλλογικές συμβάσεις, κλείνετε το μάτι για απολύσεις, ψηφίζετε το σπαστό ωράριο στη μερική απασχόληση και τις φτηνές υπερωρίες».

Συμπλήρωσε επίσης πως η ΝΔ γκρεμίζει κάθε προοπτική ευημερίας και ανάπτυξης, ενώ υπογράμμισε ότι «τις διατάξεις αυτές, τις καταψηφίζουμε με οργή και αγανάκτηση».
Η βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τόνισε πως η κυβέρνηση αδιαφορεί για το 40% των συμπολιτών μας που αμείβεται κάτω από τον κατώτατο μισθό και ζει στα όρια της φτώχειας. Αδιαφορεί επίσης για την αύξηση της ανεργίας και την όξυνση των ανισοτήτων, ενώ οδηγεί το κράτος στην αποποίηση των ευθυνών του, υποβαθμίζοντας την Επιθεώρηση Εργασίας (ΣΕΠΕ). 
Επίσης, ειδική αναφορά έκανε στην ανεργία των γυναικών, επισημαίνοντας πως μία στις τέσσερις γυναίκες σκέφτεται να εγκαταλείψει ή να περιορίσει την εργασία της, όπως επίσης και στα εργατικά ατυχήματα που οφείλονται στην εντατικοποίηση της δουλειάς, στην πίεση από τους εργοδότες και στην έλλειψη μέτρων προστασίας.
Τέλος, κατηγόρησε την κυβέρνηση πως αντί να προστατέψει την εργασία, ειδικά στο σημερινό ασφυκτικό πλαίσιο της πανδημίας, προχωρά σε μια «νέο-θατσερικού» τύπου αναδιάρθρωση που συγκεντρώνει τα πυρά των εργαζομένων. «Θα μας βρείτε απέναντί σας, και στη Βουλή και στους δρόμους», ανέφερε κλείνοντας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.